People’s Bank of China: Adoptarea monedelor digitale – O provocare imensă

Banca Populară Chineză (PBoC), își menține poziția anti-crypto, în ciuda experimentelor care au loc de a lega stablecoin-urile la valoarea yuan-ului digital

Eagle | Adobe Stock

Adoptarea rapidă a crypto-monedelor, precum Bitcoin, reprezintă o provocare majoră pentru sistemul financiar tradițional – avertizează un executiv al Băncii Populare Chineze.

Wen Xinxiang, directorul departamentului de plată și reglementare al Băncii Populare Chineze (PBoC) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la popularitatea crypto-monedelor și a monedelor stabile.

Banca Populară Chineză: Adoptarea monedelor digitale, ”o provocare imensă”
Capitalizarea Bitcoin pe parcursul anului 2021 | CoinMarketCap

Observând capitalizarea de piață a Bitcoin, care depășește $800 de miliarde, și capitalizarea totală a monedelor stabile, aflată peste $120 de miliarde, Wen a prezentat astăzi principalele riscuri asociate pieței crypto, în timpul unui forum care a avut loc la Banca Populară Chineză – conform Shanghai Securities Journal.

Principalele provocări identificate de Banca Populară Chineză

Potrivit oficialului, una dintre principalele provocări este că piața crypto-monedelor nu este capabilă să opereze separat de sistemul de plăți tradițional, susținut de băncile comerciale și instituțiile de plată. În plus, crypto-monedele provoacă probleme pentru serviciile de plăți bancare, slăbind puterea organizațiilor de reglementare a tranzacțiilor pentru a minimiza riscurile.

Wen a susținut, de asemenea, că presupusul anonimat al crypto-monedei ajută la transformarea într-un instrument atractiv pentru facilitarea tranzacțiilor ilegale, cum ar fi spălarea banilor. Wen a solicitat noi măsuri pentru a permite sistemului financiar tradițional să concureze cu crypto-monedele:

Provocarea adusă de monedele virtuale este imensă. De aceea, când sistemul financiar tradițional reacționează la concurența companiilor de tehnologie, se poate baza pe metodele tradiționale de control, cum ar fi legea și supravegherea, pentru a intensifica eforturile anti-monopol și pentru a consolida confidențialitatea personală și protecția informațiilor

Banca Populară Chineză reafirmă în continuare poziția anti-crypto a guvernului chinez. În acest an, China a continuat să împiedice tranzacționarea și minatul de crypto-monede. Autoritățile locale au închis mai multe ferme de minerit și au suspendat posibilitatea de a tranzacționa crypto-monede.

Fan Yifei, viceguvernatorul Băncii Populare Chineze, și-a exprimat îngrijorările cu privire la monedele stablecoin în luna Iulie, considerând că viteza de dezvoltare a sistemului de plăți private poate aduce riscuri și provocări sistemului monetar internațional. În ciuda scepticismului guvernului chinez cu privire la stablecoins, unii operatori locali testează posibilitatea de a lega valoarea unui stablecoin de cea a yuanului digital.

Exit mobile version