China susține dezvoltarea blockchain la nivel național, pentru întrebuințări în lumea reală

Câteva zone cheie ale dezvoltării blockchain includ producția industrială, energia, partajarea datelor și serviciilor guvernamentale, aplicarea legii, taxarea, procese penale și economia peste graniță

China susține dezvoltarea blockchain la nivel național, pentru întrebuințări în lumea reală

Muhammad | Adobe Stock

Cyberspace Administration of China a anunțat începutul unui efort comun al Chinei de a grăbi dezvoltarea și inovarea blockchain în 15 zone diferite și 164 de entități.

Inițiativa urmărește implementarea la scară largă a tehnologiei blockchain, în diferite organizații guvernamentale sau de business ale țării.

Cyberspace Administration of China, alături de alte agenții guvernamentale, a direcționat autoritățile de reglementare să promoveze aspectul intensiv și balansat al tehnologiei blockchain și al infrastructurii construite cu ajutorul acestei tehnologii – pentru a obține o platformă unde datele cross-chain la scară largă susțin capacitatea acesteia și promovează o industrie blockchain în care grupurile colaborează.

De asemenea, documentul include și o listă de orașe, companii și alte entități, predeterminate de recomandările locale, iar acestea vor fi implicate în mod direct în dezvoltarea acestei infrastructuri blockchain.

Zonele cheie ale dezvoltării blockchain includ producția industrială, energia, partajarea datelor și serviciilor guvernamentale, aplicarea legii, taxarea, drepturile de autor, societatea umană, educația, sănătatea, piața bursieră și altele.

Documentul subliniază și necesitatea ca aceste departamente să coordoneze dezvoltarea și promovarea proiectelor pilot și să desfășoare rolul rețelelor blockchain prin promovarea împărtășirii de date, optimizarea proceselor pentru business, reducerea costurilor de operare, îmbunătățirea eficienței în colaborări și construirea unui sistem de încredere.

Chiar dacă poziția guvernului nu a favorizat în trecut adopția monedelor digitale, China continuă să afișeze interes în celelalte ecosisteme, inclusiv NFT-urile. Recent, Blockchain Service Network, un proiect susținut de guvernul chinez, a raportat faptul că lucrează la o infrastructură care să susțină persoanele fizice și business-urile care construiesc platforme și aplicații NFT.

Exit mobile version