Circle, emitentul USDC, lansează o nouă monedă stabilă legată de euro

Euro Coin este o monedă stabilă reglementată, susținută integral de rezerve - în acest caz, euro

Pixabay

Circle, emitentul monedei stabile USDC, lansează un nou activ digital susținut de fiat numit Euro Coin (EUROC), a anunțat compania. Mișcarea arată că, în ciuda tulburărilor recente din industrie, cererea pentru servicii cripto rămâne ridicată.

Noua monedă stabilă Euro Coin va fi lansată inițial pe blockchain-ul Ethereum ca token ERC-20 pe 30 iunie, urmând să fie acceptată pe mai multe rețele blockchain în cursul acestui an.

La fel ca USDC, Euro Coin este o monedă stabilă reglementată, susținută integral de rezerve – în acest caz, euro. Aceasta înseamnă că fiecare token EUROC aflat în circulație va avea o sumă echivalentă de rezerve în euro în instituție financiară reglementată de Statele Unite.

Silvergate Bank este instituția financiară prietenoasă cu criptomonede, listată ca custode inițial al EUROC.

EUROC va avea „aceeași securitate, lichiditate și transparență” ca și USDC, a doua cea mai mare monedă stabilă din industrie, cu o capitalizare de piață de 54 de miliarde de dolari, a declarat Jeremy Allaire, CEO-ul Circle.

Potrivit postării pe blogul companiei, Euro Coin va fi disponibil pentru utilizatorii care nu fac parte din Circle pe exchange-urile de criptomonede, cum ar fi Binance.USD, Bitstamp, FTX și Huobi Global. Tokenul va fi oferit și pe protocoalele populare (DeFi), inclusiv Compund, Curve și Uniswap.

Alți parteneri includ furnizorii de servicii de custodie Anchorage Digital, CYBAVO și Fireblocks, precum și portofelul hardware Ledger și MetaMask Institutional.

„Există o cerere clară pentru o monedă digitală denominată în euro, a doua cea mai tranzacționată monedă din lume, după dolar”, a declarat CEO-ul Circle, Jeremy Allaire.

Potrivit Băncii de Reglementări Internaționale (BRI), euro este a doua cea mai mare monedă fiat din lume în ceea ce privește volumul tranzacțiilor cu valută. Sondajul trienal al Băncii Centrale din 2019 a constatat că euro a reprezentat 32% din toate tranzacțiile valutare.

Introdusă în 1999, euro este moneda comună a celor 19 state membre ale zonei euro. Dominanța sa ca pereche de tranzacționare este reflectată în continuare în Indicele dolarului american (DXY), care deține o pondere de 57,6%.

Potrivit lui Allaire, oferind USDC și Euro Coin, compania „ajută la deschiderea unei noi ere a schimbului de valoare rapid, ieftin, sigur și interoperabil la scară globală”.

Potrivit CoinMarketCap, piața globală de monede stabile valorează în prezent peste 157,5 miliarde de dolari. USDC are o capitalizare de piață de 54,6 miliarde de dolari.

USDC: Capitalizarea de piață
USDC: Capitalizarea de piață | CoinMarketCap

Monedele stabile au fost concepute inițial ca o modalitate de a oferi investitorilor de criptomonede acces la lichiditate din cauza restricțiilor bancare asupra activelor digitale. Cu toate acestea, utilitatea lor s-a extins semnificativ de-a lungul anilor.

Monedele stabile servesc acum persoanelor nebancarizate și subbancarizate, precum și utilizatorilor din țările în care accesul la dolari americani este restricționat din cauza controalelor de capital sau a sancțiunilor.

Exit mobile version