Circle promite să mențină raportul 1:1 dintre stablecoin-ul USDC și dolarul american

Rezerva de numerar a USDC în valoare de 3,3 miliarde de dolari este în posesia unei bănci falimentare: Răspunsul Circle la criza bancară

Circle promite să mențină raportul 1:1 dintre stablecoin-ul USDC și dolarul american

Circle, emitentul stablecoin-ului USDC, a declarat că va utiliza resursele corporative și „capitalul extern, dacă este necesar” pentru a se asigura că USDC poate fi răscumpărat la o rată de 1:1 cu dolarul american.

Această declarație vine ca răspuns la știrile despre un deficit de 3,3 miliarde de dolari în rezervele de numerar deținute de Silicon Valley Bank, care a intrat în faliment.

Într-o postare pe blog, Circle a declarat că este obligat legal să „susțină” stablecoin-ul său USDC, care este colateralizat în prezent în proporție de 77% cu obligațiuni ale Trezoreriei SUA și în proporție de 23% de numerar deținut de diverse instituții, dintre care SVB este doar una.

CEO-ul Jeremy Allaire a confirmat această declarație și pe Twitter, adăugând că compania va utiliza resurse corporative și capital extern, dacă este necesar, pentru a asigura că USDC rămâne răscumpărabil la o rată de 1 pentru 1 cu dolarul american.

Săptămâna trecută, USDC a pierdut paritatea cu dolarul american în urma unei prăbușiri a băncii Silicon Valley și a dezvăluirii că 3,3 miliarde de dolari din rezervele de numerar ale USDC erau deținute de banca preluată de FDIC.

Stablecoin-ul a scăzut la cel mai mic nivel din 2019, la 0,87 de dolari, dar a recuperat o parte din teren și se tranzacționează în prezent la 0,95 de dolari.

Raportul de colateralizare a USDC emis de Circle

Circle a reiterat declarația anterioară că USDC este complet colateralizat cu numerar și obligațiuni ale Trezoreriei SUA și a subliniat că are lichidități suficiente pentru a garanta că stablecoin-ul poate fi rambursat într-un raport de 1 pentru 1 cu dolarul american.

În mod specific, 77% ($32,4 miliarde) din colateralul stablecoin-ului este format din obligațiuni ale Trezoreriei SUA cu un termen de maturitate de trei luni sau mai puțin, în timp ce restul de 23% ($9,7 miliarde) este numerar deținut de mai multe instituții, inclusiv Silicon Valley Bank.

Pentru a reduce riscul asociat cu deținerea numerarului la bănci, Circle a depus 5,4 miliarde de dolari la BNY Mellon. De asemenea, Consumer Bank deține alte 1 miliard de dolari în rezerve USDC.

Circle deține, de asemenea, conturi de tranzacționare și de compensare pentru USDC la Signature Bank.

Circle, emitenții stablecoin-ului USDC, au declarat că au inițiat transferul fondurilor de 3,3 miliarde de dolari către alți parteneri bancari, dar aceste transferuri nu au fost încă finalizate la închiderea business-ului de vineri.

Cu toate acestea, compania este încrezătoare în managementul situației SVB de către Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) și este pregătită să primească fondurile odată ce acestea vor fi transferate.

În timp ce prăbușirea Silicon Valley Bank a stârnit îngrijorări în rândul investitorilor crypto, Circle a subliniat că USDC nu a avut nicio expunere.

În plus, compania a asigurat investitorii că operațiunile de lichiditate USDC se vor relua ca de obicei când băncile americane se vor deschide luni.

Echipa Circle este pregătită să facă față unui volum semnificativ de tranzacții, având în vedere lichiditatea și activele sale de rezervă puternice.

Circle a exprimat de asemenea speranța că FDIC, în calitate de receptor al băncii Silicon Valley, va căuta să cumpere rapid și să asigure o franciză la fel de puternică ca cea a SVB, pentru a asigura că toți depozitanții sunt despăgubiți.

Angajamentul companiei de a sprijini USDC se așteaptă să reasigure investitorii și să ajute la stabilizarea valorii stablecoin-ului.

Exit mobile version