Citi Bank: Bitcoin se află într-un punct culminant

Conform băncii, Bitcoin are două variante: adopție largă sau implozie speculativă

William - stock.adobe.com

Raportul descrie crypto-moneda ca pe cea mai mare inovație pe care istoria financiară modernă a cunoscut-o.

Citi Bank face mai multe observații cu privire la potențialul Bitcoin:

Acestea sunt câteva puncte cheie care împing fenomenul Bitcoin tot mai departe.

Cel mai important factor pentru ca Bitcoin să devină moneda de schimb a tranzacțiilor internaționale – rămâne percepția.

Conform raportului, percepția față de Bitcoin s-a mutat de la focusul pe tehnologie la abilitatea monedei de a nu fi cenzurată. În cele din urmă, focusul s-a șiftat pe raritatea acesteia.

În viitor, atenția s-ar putea îndrepta către globalizarea de care Bitcoin beneficiază.

Bitcoin ar putea deveni „Steaua Nordului”, un ghid al spațiului digital, în care traiectoria monedei funcționează ca o busolă pentru întregul ecosistem – a declarat Kathleen Boyle în raportul întocmit de Citi

Bitcoin este setat să beneficieze de îmbunătățirea tehnologiei blockchain – și adopția acesteia.

În plus, raportul sugerează că BTC – și alte crypto-monede – devin tot mai interconectate cu sistemul bancar tradițional.

Când a fost inventat, BTC a operat exclusiv în afara acestui sistem tradițional. Monedele fiat erau convertite în crypto-monede și în afara acestora; în prezent, acest lucru se află într-o continuă schimbare.

Ținând cont de decizia PayPal de a integra Bitcoin pe platforma lor, este mult mai ușor de observat cum BTC va fi acceptat în finanțele tradiționale.

Tot ce trebuie utilizatorul să facă este să aleagă plata în Bitcoin, iar PayPal se va ocupa de restul tranzacției

Aceasta este o îmbunătățire revoluționară a abilității de a transmite bani între cele două ecosisteme

-citații extrase din raportul realizat de Citi Bank

Riscurile pentru succesul Bitcoin

În ciuda asemănărilor pozitive pe care Citi le-a făcut despre BTC, raportul enunță obstacolele pe care BTC le poate întâlni:

Pentru a susține acest punct de vedere, raportul a indicat către creșterea de 300% a Bitcoin în 2020, în timp ce capitalizarea altor monede Altcoin a crescut peste 400% în aceeași perioadă.

Dominanța Bitcoin în 2019 și în 2020
Dominanța Bitcoin în 2019 și în 2020 | tradingview

În 2019, aceasta s-a aflat la 72%, dar un an mai târziu, în 2020, a scăzut la 57%.

Bitcoin ar putea cădea victimă climatului macro-economic

Raportul sugerează că unul dintre motivele pentru care instituționalii cumpără BTC este încrederea lor în faptul că volatilitatea crypto-monedelor este invers corelată cu inflația.

Îngrijorarea economiștilor față de inflație a crescut odată cu pandemia de Sars nCov. Totuși, climatul economic dă semne bune de revenire. În ciuda originii virusului – China ocupă primul loc în lista țărilor care au combătut eficient răspândirea. Raportul spune că investițiile către China ar putea eclipsa Bitcoin și ar putea reloca bani dintr-o piață în alta.

Exit mobile version