61% din clienții Goldman Sachs sunt bullish pe crypto

Tom - stock.adobe.com

Dintre clienții chestionați de Goldman Sachs, 57% consideră că cel mai important factor care a condus creșterea prețului Bitcoin a fost intervenția din partea firmelor instituționale.

61% din clienții Goldman Sachs sunt bullish pe crypto
Tabel cu firmele private care dețin Bitcoin | bitcointreasuries

Potrivit bitcointreasuries.org, un site care urmărește achizițiile Bitcoin pentru diferite tipuri de companii din întreaga lume, există 9 firme în prezent care dețin Bitcoin în valoare de peste un miliard de dolari. În 5 martie, MicroStrategy a ajuns la o deținere totală de 91,064 de Bitcoin.

Al doilea loc, din punct de vedere al cantității de Bitcoin pe care o dețin – este ocupat de Tesla. Firma producătoare de automobile electrice deține în prezent 48,000 de Bitcoin, pe care i-a cumpărat cu aproximativ 1,5 miliarde de dolari la începutul lunii februarie. Mai mult decât – peste 300 de milioane de clienți PayPal au acces la crypto-monede din octombrie 2020.

Goldman Sachs și tranzacționarea Bitcoin

Știrile despre sondajul efectuat de Goldman vin la o săptămână după ce au anunțat că își vor deschide din nou un birou de Bitcoin-trading. Decizia băncii de pe Wall Street vine după o pauză de 3 ani, ultima intenție de acest gen având-o la începutul anului 2018 – imediat după ce BTCUSD a lăsat în urmă maximul de $20,000.

Domeniile pe care Goldman Sachs vrea să le exploreze odată cu lansarea noului birou de Bitcoin-trading, sunt:

Investitorii rămân bullish pe Bitcoin

Perspectiva investitorilor față de Bitcoin rămâne pozitivă pe termen lung. 22% dintre corespondenții chestionarului prezic că prețul Bitcoin va depăși pragul de $100,000 în următoarele 12 luni. Jumătate dintre participanți se așteaptă ca moneda digitală să rămână în intervalul cuprins între $40,000 și $100,000.

Înlăturând Bitcoin din ecuație, aproape 30% dintre corespondenți au ales Ethereum drept crypto-monedă de interes, iar 13% au preferat StableCoins – adică active digitale cu preț stabil, legate 1 la 1 de o monedă tradițională (precum USD). Decizia acestora vine din dorința de a reduce considerabil volatilitatea portofoliului.

O altă abordare cheie: reglementarea. 34% dintre corespondenți consideră reglementarea crypto-monedelor ca fiind cel mai mare obstacol pentru investițiile în acest tip de active iar 24% dintre aceștia consideră că lipsa unor reglementări bine puse la punct reprezintă un impediment pentru firmele care vor să investească.

Sondajul s-a bazat pe răspunsurile a 280 de corespondenți, inclusiv manageri ai fondurilor de investiții, ai băncilor, ai fondurilor de pensii.

Exit mobile version