Clienții Goldman Sachs manifestă un interes crescut pentru Bitcoin și Ethereum

Clienții instituționali din cadrul diviziei Asia-Pacific a Goldman Sachs manifestă un interes ridicat pentru Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) și alte active digitale.

Clienții Goldman Sachs manifestă un interes crescut pentru Bitcoin și Ethereum | Google

Puncte cheie

Aprobarea recentă de către SEC a ETF-urilor futures pe Bitcoin a declanșat un interes ridicat pentru criptomonede printre clienții instituționali ai Goldman Sachs.

Max Minton, directorul departamentului de active digitale pentru Goldman Sachs Asia Pacific, a declarat că mulți dintre clienții firmei manifestă o dorință tot mai mare de a se implica în crypto în 2024.

Un raport Bloomberg din martie 2024 arată un interes sporit al clienților instituționali pentru industria criptomonedelor.

Potrivit Bloomberg,

„Nu doar traderii retail “YOLO” din întreaga lume se revarsă înapoi pe piețele de criptomonede. O fac și clienții fondurilor speculative ai Goldman Sachs.”

„Aprobarea recentă a ETF-urilor a declanșat o revenire a interesului și a activității din partea clienților noștri”, a declarat Minton într-un interviu.

Max Minton a continuat și a explicat că cea mai mare parte a cererii noi provine în principal de la clienții existenți ai Goldman Sachs și este declanșată de aprobarea recentă a ETF-urilor BTC și de opțiunile și ofertele firmei.

Bitcoin/Ethereum
Bitcoin/Ethereum

În prezent, Goldman nu oferă clienților produse crypto spot, în ciuda faptului că și-a lansat prima secţiune crypto încă din 2021. Aceasta oferă expunere la instrumente derivate crypto, inclusiv opțiuni și futures pe BTC și ETH.

Potrivit lui Minton, clienții Goldman Sachs folosesc în principal instrumente derivate pentru a obține expunere la volatilitatea criptomonedelor, precum și pentru a face predicții privind direcția prețurilor pe termen mediu.

Printre clienții activi, produsele legate de Bitcoin au fost cele mai populare instrumente de investiție, a adăugat Minton.

De asemenea, Minton se așteaptă ca aprobarea potențială a unui spot ETH ETF în SUA să determine o schimbare a interesului clienților instituționali ai firmei sale către ETH.

Goldman Sachs a înregistrat $2,8 trilioane în active sub administrare la final de 2023

Conform datelor recente, Goldman Sachs a înregistrat aproximativ 2,8 trilioane de dolari în active sub administrare la sfârșitul anului trecut.

David Solomon, președintele și CEO-ul Goldman Sachs, a numit anul 2023 drept „un an al executării” într-un comunicat de presă, așa cum a menționat PIOnline.

„Cu tot ceea ce am realizat în 2023, cuplat la strategia noastră clară și simplificată, avem o platformă mult mai puternică pentru 2024”, a scris Solomon.

Creșterea activelor sub administrare a fost un beneficiu important pentru Goldman Sachs, conducând la taxe mai mari pentru divizia Asset & Wealth Management a companiei.

În trimestrul patru al anului trecut, AWM a raportat venituri nete de 4,39 miliarde de dolari, cu 23% mai mari decât în același trimestru al anului precedent și cu 36% mai mari decât trimestrul anterior. AWM a generat venituri nete totale de 13,88 miliarde de dolari pe tot parcursul anului 2023.

Exit mobile version