CME introduce contracte micro Ether futures, în timp ce Ethereum atinge noi maxime istorice

Alexander Limbach | AdobeStock

Chicago Mercantile Exchange (CME), unul dintre cele mai mari exchange-uri de derivate din lume, continuă să-și extindă ofertele de derivate de crypto-monede prin adăugarea unui nou produs bazat pe Ethereum.

În 2 Noiembrie, CME a anunțat că intenționează să lanseze un contract micro Ether futures, cu o dimensiune de 0,1 ETH, care să permită un nou tip de expunere Ether pentru traderii instituționali și individuali.

Contractul micro Ether futures va deveni al patrulea produs crypto-derivat introdus de CME. Lansarea este programată în 6 Decembrie 2021, în așteptarea aprobării de către autoritățile de reglementare.

Noutatea vine în timp ce Ethereum atinge noi maxime istorice la $4,668. La momentul redactării acestui articol, a doua cea mai mare crypto-monedă după capitalizarea de piață se situează în jurul valorii de $4,500.

Evoluția prețului Ethereum timp de o săptămână
Evoluția prețului Ethereum timp de o săptămână | CoinMarketCap

Lansarea contractelor micro Ether futures va propulsa prețul Ethereum spre noi maxime istorice?

Tim McCourt, șeful CME Group Global pentru produse de investiții alternative, a comentat că lansarea futures micro ETH are ca scop aducerea mai multor investitori pe piață, permițând investiții mai mici. El a mai declarat:

De la lansarea contractelor futures Ether în Februarie, am observat o creștere constantă a lichidității în aceste contracte, în special în rândul investitorilor instituționali. Prețul Ethereum s-a dublat de când au fost introduse aceste contracte.

Contractele micro Ether futures vor oferi și mai multe opțiuni și acuratețe în tranzacționarea de futures Ethereum într-un mod transparent, reglementat și eficient cu CME Group, a adăugat el.

Contractele micro Ether futures se vor alătura ofertei în creștere a CME Group de derivate crypto, care include și contracte futures micro Bitcoin, lansate în Mai 2021. Cu fiecare contract în valoare de 0,1 BTC, compania a tranzacționat până acum peste 2,7 milioane de contracte. Primul și originalul contract futures Bitcoin al CME a fost lansat în 17 Decembrie 2017.

Exit mobile version