Co-fondatorul Terra Labs, Do Kwon, condamnat în Muntenegru pentru utilizarea unui pașaport fals

Co-fondatorul Terra Labs, Do Kwon, condamnat în Muntenegru pentru utilizarea unui pașaport fals

Do Kwon, co-fondator și fostul CEO al firmei de blockchain Terra Labs, a fost găsit vinovat de către un tribunal muntenegrean pentru utilizarea unui pașaport fals din Costa Rica.

Tribunalul l-a condamnat la patru luni de închisoare, conform unei declarații oficiale a instanței, publicată mai devreme astăzi.

Condamnarea rezultă din tentativa lui Kwon de a părăsi țara utilizând documente de identificare frauduloase în luna martie. În ciuda apelurilor lui Kwon de nevinovăție în timpul audierii în instanță de vineri trecut, tribunalul a decis altfel, găsind dovezi substanțiale pentru a-l ține responsabil de infracțiune.

Kwon a fost în detenție în Muntenegru în ultimele șase luni. Arestarea sa a fost făcută în conjuncție cu o solicitare de extrădare în curs din țara sa natală, Coreea de Sud, ale cărei autorități judiciare caută întoarcerea sa.

Reprezentanții lui Kwon încă nu au eliberat o declarație publică despre verdictul instanței. Până în prezent, nu este clar cum va afecta condamnarea lui Kwon procedurile de extrădare sud-coreene sau ce îi rezervă viitorul antreprenorului din domeniul tehnologiei.

Exit mobile version