Cofondatorul Cosmos, Jae Kwon, inițiază divizarea Cosmos Hub

Propunerea controversată impulsionează crearea rețelei AtomOne

Cofondatorul Cosmos, Jae Kwon, inițiază divizarea Cosmos Hub

Cofondatorul Cosmos, Jae Kwon, inițiază un „hard fork” al Cosmos Hub, urmând aprobarea comunității a propunerii 848.

Această propunere, de natură controversată, a stabilit un plafon de 10% pentru inflația tokenului nativ al rețelei, Atom.

Crearea unei noi rețele, numită AtomOne, va însoți acest hard fork. AtomOne va introduce propriul său token, ATOM1. Conform planurilor lui Kwon, majoritatea aprovizionării inițiale de geneză a ATOM1, estimată la aproximativ 90%, va fi alocată celor care s-au opus propunerii de limitare a inflației.

Restul de 10% este destinat pre-minării, vizând aplicații diverse, așa cum este descris în documentația lui Kwon. Fundația Interchain este exclusă de la acest airdrop.

Propunerea de limitare a inflației Atom a provocat dezbateri aprinse, trecând cu o marjă strânsă de 41,1% în favoare față de 38,5% împotrivă.

Acest eveniment de votare marchează cel mai participat din istoria ecosistemului Cosmos. Susținătorii plafonului au argumentat că rata de inflație a Atom era excesiv de înaltă pentru menținerea securității rețelei și că o rată de 10% ar asigura în continuare profitabilitatea pentru validatori.

Kwon, instrumental în dezvoltarea algoritmului de consens Tendermint al Cosmos și o figură cheie în fondarea Hub-ului, a fost un opozant vocal al acestei decizii.

El își exprimă îngrijorările cu privire la riscurile potențiale de securitate aduse de schimbare. Răspunsul său la decizia comunității este crearea AtomOne, o mișcare care contravine dorințelor multora din comunitatea Cosmos. Cosmos Hub, lanțul central din rețea, este crucial pentru staking, guvernanță și taxe de tranzacție, cu Atom în centrul său.

Hard fork-ul propus va crea un nou blockchain derivată din rețeaua existentă Cosmos Hub, păstrându-și caracteristicile principale, cum ar fi IBC și securitatea inter-lanț.

Cu toate acestea, va menține rata maximă de inflație originală de 20% pentru a asigura recompense adecvate pentru validatori și stakeri. În plus, Kwon propune un nou token de taxă, Photon (phATOM1), conceput pentru a lucra alături de ATOM1, diversificând și mai mult ecosistemul de tokenuri al rețelei.

Exit mobile version