Coinbase a fost dat în judecată de SEC privind acuzațiile de valori mobiliare neînregistrate

Platforma de tranzacționare cu criptomonede înregistrează o scădere a acțiunilor în urma măsurilor de reglementare, după un proces similar împotriva Binance

Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din Statele Unite (SEC) a intentat un proces împotriva exchange-ului de criptomonede Coinbase, cu sediul în New York, acuzându-l că a oferit valori mobiliare neînregistrate publicului.

Documentația susține că Coinbase nu s-a înregistrat niciodată ca broker, bursă națională de valori mobiliare sau agent de compensare, astfel ocolind regimul de divulgare pentru piețele de valori mobiliare.

Această acțiune împotriva Coinbase vine în urma unui proces similar intentat împotriva Binance pentru încălcarea legilor privind valorile mobiliare și gestionarea necorespunzătoare a fondurilor clienților.

Procesul SEC împotriva Binance este considerat un precursor al acțiunii întreprinse împotriva Coinbase, așa cum a remarcat analistul Mark Palmer de la Berenberg.

Impactul acestor acțiuni reglementare a fost semnificativ. După anunțul SEC, piețele de criptomonede, inclusiv Coinbase, au înregistrat scăderi semnificative. De exemplu, acțiunile Coinbase au scăzut cu aproximativ 9,2%, ajungând la 49,81 dolari.

Prețul acțiunilor Coinbase
Prețul acțiunilor Coinbase | TradingView

În urma acestor procese, investitorii se concentrează asupra viitorului acestor exchange-uri de criptomonede.

„Investitorii ar trebui să se concentreze asupra faptului dacă Coinbase ar avea capacitatea de a-și reorienta cu succes modelul de afaceri și focusul geografic dacă ar fi forțată să reducă sau să întrerupă o mare parte din activitățile sale comerciale în SUA ca urmare a unei acțiuni de aplicare a legii SEC”, a menționat Palmer.

Coinbase se află în prezent sub investigația SEC și ar putea să se confrunte cu măsuri de aplicare a legii legate de listarea de valori mobiliare potențial neînregistrate. Punctul-cheie al problemei constă în faptul dacă criptomonedele pot fi clasificate ca valori mobiliare, o noțiune susținută de SEC, dar pe care firmele cripto, precum Coinbase, o contrazic.

Exit mobile version