Coinbase a înregistrat venituri semnificative în T1 2023 care au crescut cu 22%

Performanța financiară în T1 2023 a Coinbase: 773 de milioane de dolari în venituri, reducerea pierderilor nete la 79 de milioane de dolari, creșterea veniturilor de la investitorii retail cu 14,1%

Industria criptomonedelor este în entuziasm, deoarece Coinbase (COIN), o importantă platformă globală de tranzacționare a criptomonedelor, raportează performanțe impresionante pentru primul trimestru al anului 2023.

Coinbase a înregistrat venituri semnificative în T1 2023 care au crescut cu 22%
Prețul acțiunilor Coinbase | Google Finance

Coinbase a depășit estimările analiștilor de 655 de milioane de dolari și a înregistrat venituri impresionante de 773 de milioane de dolari, față de cele 629 de milioane de dolari din T4.

De asemenea, compania a făcut un pas semnificativ către rentabilitate, reducând pierderile pe acțiune ajustate la 0,34 dolari, o îmbunătățire considerabilă față de pierderile așteptate de 1,45 dolari și cele din T4 de 2,45 dolari.

Volumul total de tranzacționare pentru T1 2023 a fost de 145 de miliarde de dolari, ceea ce a fost mai mic decât estimarea analiștilor de 147,7 milioane de dolari, dar similar celui din trimestrul precedent, de aproximativ 146 de miliarde de dolari.

Rezultatele excelente ale Coinbase s-au resimțit în întreaga piață, cu o creștere de 8% a valorii acțiunilor în timpul tranzacționării post-orar.

Acțiunile platformei de tranzacționare crypto au urmat o traiectorie ascendentă similară cu cea a Bitcoin în acest an, cu o creștere de 40% la fel de impresionanta ca cea a Bitcoin, de aproximativ 74%.

Extinderea globală și reglementare

După cum era de așteptat, Coinbase rămâne concentrat pe expansiunea internațională, cu un interes specific pentru venitul potențial provenit din comisioanele din Bermuda, unde a fost prezentată recent platforma de tranzacționare de derivate financiare.

Coinbase a depus de asemenea eforturi pentru a susține reglementările mai bune în SUA pentru criptomonede, considerându-le o oportunitate de a cere claritate și de a crea o industrie bazată pe reguli.

Directorul general al Coinbase, Brian Armstrong, a declarat: „Acesta este cel de-al patrulea ciclu crypto prin care a trecut Coinbase și am ieșit întotdeauna mai puternici după fiecare dintre acestea. Ne concentrăm pentru a funcționa mai eficient în această piață în scădere, conducând la un EBITDA ajustat pozitiv în T1.”

Progrese în obținerea rentabilității și reducerea pierderilor nete

De fapt, exchange-ul a primit un impuls semnificativ din partea activității de tranzacționare a investitorilor de retail, care au ajutat la reducerea pierderilor nete ale companiei în primul trimestru la 79 de milioane de dolari, față de 557 de milioane de dolari în T4 2022.

Veniturile din tranzacționarea investitorilor de retail au crescut cu 14,1% până la 352,1 milioane de dolari, iar veniturile din tranzacționarea investitorilor instituționali au crescut cu 66% până la peste 22,3 milioane de dolari, conform scrisorii către acționari a Coinbase din 4 mai.

Veniturile din dobânzi și recompensele blockchain generate prin staking au fost cei mai mari câștigători pentru Coinbase în acest trimestru.

Procentul veniturilor Coinbase din tranzacțiile cu Bitcoin și Ether a rămas aproape identic pe tot parcursul trimestrului. Compania speră să construiască o platformă financiară mai „eficientă” și „financiar disciplinată”. Ei și-au redus deja costurile, au pus accentul pe excelența operațională și gestionarea riscurilor și continuă să stimuleze inovația produselor și să ceară mai multă claritate și reglementare din partea autorităților de reglementare.

Exit mobile version