Coinbase iese câștigător, după acuzațiile CEO-ului Binance

CEO-ul Binance a tras o alarmă falsă cu privire la deținerile de Bitcoin ale Coinbase

Coinbase iese câștigător, după acuzațiile CEO-ului Binance

În 22 noiembrie, Coinbase a fost în tendințe pe Twitter, după ce CEO-ul Binance, Changpeng Zhao (CZ), a postat un tweet care părea să pună la îndoială deținerile de Bitcoin ale Coinbase. În tweet-ul său, CZ a sugerat că Coinbase nu a fost transparent după ce a lansat date contradictorii despre deținerile sale de Bitcoin.

CZ atacă Coinbase pe Twitter

CZ a provocat destulă agitație recent când a postat pe Twitter un link către un raport Yahoo Finance care susținea că Coinbase Custody deținea 635.000 BTC în numele Grayscale. El a mai susținut că, potrivit publicației de știri Bitcoinist, Coinbase deținea mai puțin de 600.000 de Bitcoin în urmă cu patru luni.

Captură de ecran a tweet-ului acum șters al lui CZ
Captură de ecran a tweet-ului acum șters al lui CZ

Comunitatea crypto nu a răspuns pozitiv postării lui CZ. Mulți oameni au simțit că face declarații false și au fost supărați de lipsa lui de sinceritate. CEO-ul Binance a răspuns că citează doar „rapoarte de presă” și nu face nicio afirmație personală. Cu toate acestea, paguba fusese deja făcută și mulți oameni s-au simțit frustrați și dezamăgiți.

La scurt timp după, CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong, a dat un răspuns indirect la afirmațiile lui CZ, postând pe Twitter: „Dacă vedeți FUD acolo – amintiți-vă, finanțele noastre sunt publice (suntem o companie publică).” Apoi a indicat o scrisoare a acționarilor din Q3 de la Coinbase, dezvăluind că dețineau aproximativ 2 milioane de BTC, în valoare de aproximativ 39,9 miliarde de dolari la acea vreme. Pe scurt, ceea ce încerca Armstrong să spună era: „Nu crede zvonurile – verifică-ne singur finanțele!”

Crypto Twitter acuză CZ că a răspândit „FUD” despre Coinbase

Ultimele două săptămâni au fost dezastruoase pentru piața criptomonedelor. Mai întâi a fost criza de lichidare a FTX, care a provocat pierderi majore pe piață. Ulterior, CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a fost acuzat că a provocat panică cu tweet-urile sale. Acum unii îl acuză pe CZ de insinuare.

Dar mulți cred că tweet-urile lui au fost în mod deliberat manipulatoare. Deci de ce ar face CZ așa ceva? Unii spun că încearcă să scape de concurență. Alții au spus că pur și simplu încerca să profite de condițiile pieței. Indiferent de motivațiile lui CZ, un lucru este clar, afirmațiile sale sunt false.

Will Clemente, cofondatorul Reflexivity Research și cofondatorul companiei de cercetare a activelor digitale Reflexivity Research, a distribuit pe Twitter:

„Cel mai recent tweet al lui CZ despre deținerile de Bitcoin ale Coinbase tocmai șters nu a fost un aspect bun. Înțeleg argumentul că încearcă să protejeze industria, dar CZ este mai mult decât suficient de inteligent pentru a ști că portofelele de exchange și cele de custodie sunt separate.”

Analistul, traderul și investitorul @360_trader a declarat: „CZ tocmai a dovedit astăzi că îi pasă doar de un singur lucru – imperiul său. El nu este aici să aibă grijă de industrie, a șters tweet-ul. Dar acum, așa cum mă așteptam, el a apărut ca un răufăcător.

Ca și în cazul oricărei persoane publice, diligența necesară este esențială înainte de a face orice declarație – în special pe rețelele de socializare. Din păcate, nu toată lumea pare să înțeleagă acest concept. Traderul și investitorul @BobLoukas l-a acuzat pe CZ că nu a clarificat faptele înainte de a scrie pe Twitter. 

El a declarat: „CZ: Hai să lucrăm împreună pentru a crește transparența în industrie” Tot CZ: Permiteți-mi să trimit niște FUD aleatoriu milioanelor de oameni într-un eveniment major de lichiditate în bear market înainte de a-l confirma.

Transparența contează în industria crypto

Indiferent dacă acțiunile lui CZ au fost intenționate sau nu, ele aruncă lumină asupra puterii influențelor în lumea crypto. Când cineva cu un număr mare de urmăritori vorbește, oamenii ascultă. În acest caz, mulți cred că CZ și-a folosit influența în scopuri rău intenționate.

La scurt timp după, CZ și-a șters tweet-ul, spunând: „Brian Armstrong tocmai mi-a spus că numerele din articol sunt greșite. A fost șters tweetul anterior. Să lucrăm împreună pentru a crește transparența în industrie”.

Cu toate acestea, un lucru pozitiv este că problema s-a soluționat rapid și deschis. Industria cripto este învăluită în secret. Exchange-urile au listat date false privind volumul de tranzacționare și, ca urmare, investitorii au fost induși în eroare. 

Transparența este esențială pentru construirea încrederii în orice industrie și este timpul ca exchange-urile să înceapă să fie mai deschise cu privire la practicile lor de afaceri. Sperăm că apelul lui CZ la transparență va contribui la schimbarea industriei.

Exit mobile version