Coinbase va cumpăra crypto-monede de $500 milioane și va reinvesti 10% din profit în active digitale

Brian Armstrong, șeful executiv al companiei, se așteaptă ca procentajul de profituri reinvestite în sfera crypto - să crească în timp

Rafael Henrique | Adobe Stock

Coinbase, exchangeul american care ocupă poziția de lider la capitolul volum, pe teritoriul Statelor Unite, și-a dezvăluit astăzi planurile de a adăuga active digitale în valoare de $500 milioane, în bilanțul firmei.

CEOul Coinbase, Brian Armstrong, a anunțat printr-un mesaj postat pe twitter – că bordul executiv a aprobat cheltuiala pe crypto-monede, adăugând faptul că firma sa plănuiește să investească de acum încolo 10% din profit – în active digitale.

Armstrong a mai spus că speră ca acest procentaj să crească în timp, dacă lucrurile evoluează corespunzător.

Coinbase crește numărul activelor digitale din bilanț

Într-un articol postat tot astăzi pe blogul lor, Coinbase anunță că aceasta este mișcarea care va face din firma americană – prima companie tranzacționată la bursă care dețin Ethereum în bilanț, monede DeFi sau alte active de tipul Proof-of-Stake.

Anunțul empatizează cu angajamentul pe care Coinbase și l-a luat, de a face investiții pe termen lung în sectorul crypto. Ei au adăugat:

Investițiile noastre se vor desfășura pe parcursul mai multor ani și vom folosi o strategie de tipul DCA (dollar cost average, în original). Suntem investitori pe termen lung și vom renunța la aceste investiții numai în circumstanțe speciale, cum ar fi delistarea unui activ de pe platforma noastră

În aceeași postare, Coinbase vorbește despre cum ar putea face investiții în funcție de activele pe care utilizatorii platformei le dețin. Toate aceste investiții vor fi procesate pe alte platforme sau OTC (over the counter – în afara exchangeului) – pentru a nu exista conflict de interese între Coinbase și clienți.

Coinbase va cumpăra crypto-monede de $500 milioane și va reinvesti 10% din profit în active digitale
Instituțiile care dețin Bitcoin | Bitcoin Treasuries

Conform Bitcoin Treasuries, Coinbase se află pe locul 5 în topul companiilor listate la bursă care dețin Bitcoin în bilanț. Însă ca exchange – ocupă prima poziție la acest capitol.

Știrile despre noile investiții pe care Coinbase și le propune să le facă – vin la numai o zi după ce și-au anunțat extinderea pe piața Japoniei, printr-un parteneriat cu Mitsubishi UFJ Financial Group. De asemenea, ca parte din înțelegere, Coinbase primește acces la lista cu cei 40 de milioane de clienți ai Mitsubishi.

Exit mobile version