Coinbase este aproape de lansarea propriei piețe de NFT-uri

Platforma de tranzacționare Coinbase a anunțat că lansează o piață de vânzare a tokenurile digitale nefungibile, pentru clienții săi

Adobestock | Ascannio

Coinbase își lansează propria piață de NFT-uri în intenția de a crea o comunitate socială pentru cumpărători și vânzători.

Coinbase este o platformă digitală de tranzacționare a criptomonedelor, cu aproximativ 89 de milioane de utilizatori, 278 de miliarde de dolari în active cripto și 547 de miliarde de dolari în volum trimestrial de tranzacționare.

Coinbase dorește să aprofundeze participarea socială pe piața de NFT-uri și să creeze o comunitate pentru deținătorii de active digitale nefungibile, precum și o piață pentru cumpărarea și vânzarea acestora. Pe lângă explorarea articolelor de vânzare, utilizatorii pot crea profiluri și le pot gestiona cu NFT-urile pe care le creează, pot comenta sau pot începe conversații cu alți deținători și vânzători de NFT-uri. La fel ca Twitter, utilizatorii pot deveni influenceri și pot descoperi alți colecționari și creatori.

„Acest produs este mai mult decât cumpărarea și vânzarea de NFT-uri, este vorba despre construirea unei comunități. Încercăm să construim un spațiu în care să te poți conecta și interacționa cu alte persoane”, a spus Sanchan Saxena, vicepreședinte al Coinbase. 

NFT-urile sunt active digitale cripto-grafice unice care reprezintă obiecte din lumea reală și digitală, precum: artă, muzică, teren virtual, obiecte de colecție, videoclipuri, fotografii și alte produse creative.

Artiștii pot câștiga royalties din NFT-uri, primind un procent din prețul de vânzare atunci când lucrarea lor este vândută pentru prima dată și de fiecare dată când este revândută pe piață. Adică, după ce artistul original vinde NFT-ul pentru prima dată, cumpărătorul poate vinde NFT-ul unui alt cumpărător de pe piața secundară, iar artistul va primi un comision din acea vânzare secundară.

Piața de NFT-uri a Coinbase este concepută într-un mod în care să fie accesibilă tuturor, permițând utilizatorilor să-și deconecteze portofelele digitale și să-și mute NFT-urile în altă parte în orice moment. Utilizatorii pot cumpăra sau vinde NFT-uri folosind un portofel privat cu auto-custodie, care este un portofel digital în care proprietarul deține monedele și activele lui digitale, deoarece doar el controlează cheile private.

Autenticitatea obiectelor de colecție va fi verificată cu o insignă de verificare. Coinbase se va baza pe utilizatori și pe comunitate pentru a raporta NFT-urile false și pe o echipă care va descoperi escrocii, duplicatele și falsurile ce trebuie eliminate.

Cele mai populare piețe NFT, sortate după volumul de tranzacționare din ultimile 7 zile | dappradar.com
Cele mai populare piețe NFT, sortate după volumul de tranzacționare din ultimile 7 zile | dappradar.com

Ca o promoție inițială, Coinbase nu va percepe comisioane de tranzacție pentru cumpărarea de NFT-uri, dar va începe să perceapă taxe în timp, despre care compania spune că va fi o taxă mică. Utilizatorii pot cumpăra NFT-uri cu criptomonede, dar și cu carduri de credit.

Piața va debuta inițial în versiune beta pentru un număr selectat de invitați, înainte de a fi disponibilă pe scară largă pentru public. În următoarele câteva săptămâni, Coinbase intenționează să-și extindă piața către mai mulți oameni și mai multe țări, pe măsură ce îmbunătățesc produsul și introduc noi funcții pe baza informațiilor primite de la utilizatorii inițiali.

În viitor, Coinbase NFT doresc să adauge mai multe funcții, cum ar fi airdrop-urile și mintarea NFT-urilor. 

„Ne dorim, de asemenea, să adăugăm opțiunea de a cumpăra NFT-urile cu un cont Coinbase sau cu un card de credit pentru a face ecosistemul mai accesibil publicului larg”, a susținut Sanchan Saxena.

Exit mobile version