Coinbase lansează propria piață NFT

Coinbase intră în sectorul NFT cu 68 de milioane de utilizatori verificați și 8,8 milioane de utilizatori activi lunar

sharafmaksumov

Coinbase a anunțat lansarea propriei pieți NFT. Momentan, este posibilă doar înscrierea pe o listă de așteptare.

Într-o postare pe blog, Sanchan Saxena, vicepreședintele Coinbase pentru produse și ecosisteme, a raportat că piața va permite utilizatorilor să creeze, să cumpere și să prezinte NFT-uri pe blockchain-ul Ethereum. Potrivit Saxena, oferta va permite creatorilor să-și păstreze controlul asupra lucrărilor de artă prin contracte descentralizate și transparența oferită de metadate.

Interfața platformei Coinbase NFT
Interfața platformei Coinbase NFT | coinbase.com

Anunțul făcut de platformă vine la scurt timp după ce FTX a introdus un serviciu similar, care permite schimbul de NFT-uri cross-chain, prin intermediul rețelelor Ethereum și Solana. Binance, cel mai mare exchange de crypto-monede din lume, a intrat pe piața NFT în Iunie, axându-se pe minimizarea costurilor de tranzacție.

Cu 68 de milioane de utilizatori verificați și 8,8 milioane de utilizatori activi lunar, platforma ar putea concura cu piețele deja consacrate, precum OpenSea și Rarible. Potrivit datelor DappRadar, volumul total al tranzacțiilor se ridică la $8,7 miliarde, fiind și cea mai mare piață NFT. Vânzările NFT-urilor Axie Infinity, ocupă locul 2 cu $2,5 miliarde.

Cele mai populare piețe NFT, sortate după volumul de tranzacționare | dappradar.com

Peste un milion de oameni s-au înscris deja pe lista de așteptare Coinbase NFT

Platforma a deschis lista de așteptare printr-o postare pe blog, în care a anunțat lansarea platformei până la sfârșitul acestui an. Coinbase NFT va susține inițial standardele ERC-721 și ERC-1155, bazate pe Ethereum, cu planuri de extindere pentru a sprijini și alte blockchain-uri în viitor.

Peste un milion de persoane așteaptă deschiderea platformei NFT. Sanchan Saxena a scris pe Twitter că volumul de trafic enorm a blocat temporar site-ul.

Platforma Coinbase NFT va fi disponibilă clienților din Statele Unite cu vârsta de peste 18 ani, și se va extinde pe piața internațională în viitor.

Exit mobile version