Coinbase s-a listat la bursă, evaluat la $100 miliarde. Cum a decurs prima zi de tranzacționare?

Vladimir Kazakov | Adobe Stock

Exchangeul american cu sediul în San Francisco a fost listat ieri la bursa de valori. Cu o zi înainte de acest eveniment, respectiv marți 13 Aprilie, Nasdaq a stabilit un preț de referință de $250 pentru fiecare acțiune. Evaluarea aceasta încadra capitalizarea Coinbase Global Incorporated la aproximativ $50 de miliarde.

Prețul de referință stabilit de Nasdaq nu a coincis cu prețul debut al acțiunilor pe piață, cel pe care investitorii l-au tranzacționat în primele ore. Acțiunile de clasă A ale exchangeului american au debutat cu prețul de $381. Prima zi de tranzacționare s-a încheiat la $328,28, cu 14% mai jos decât prețul de deschidere.

Coinbase s-a listat la bursă, evaluat la $100 miliarde. Cum a decurs prima zi de tranzacționare?
COINUSD, 1 minut | tradingview

Până la întocmirea acestei analize, prețul pare că s-a stabilizat într-un range de 5-6%, între $320 și $340.

Coinbase – evaluare de $100 miliarde la momentul listării

La prețul de deschidere, Coinbase ajungea să valoreze peste $100 de miliarde, capitalizare care plasa exchangeul pe locul 1 la nivel global în această categorie, față de alte exchangeuri acreditate precum CME Group, London Stock Exchange, sau chiar Nasdaq.

Volatilitatea s-a redus momentan iar capitalizarea totală s-a așezat la $87,82 miliarde. Coinbase este cel mai valoros exchange din lume, chiar și la această cotă de piață.

Largest stock and crypto exchanges by Market Cap | companiesmarketcap.com

Fiecare angajat a primit 100 de acțiuni COIN

Exchangeul crypto a oferit acțiuni angajaților săi înainte de mult anticipata listare la bursă, care a avut loc miercuri, pe Nasdaq.

Un purtător de cuvânt al exchangeului a confirmat faptul că peste 1,700 de angajați Coinbase vor primi 100 de acțiuni; acest act generos are intenția de a exprima recunoștința companiei față de angajați.

Având în vedere prețul de debut al acțiunilor COIN, înseamnă că fiecare angajat a primit a primit aproximativ $38,000, airdrop în valoare de $64,6 milioane.

Unde pot tranzacționa acțiunile Coinbase?

Miercuri dimineața, Binance a anunțat că va oferi clienților un produs derivat, numit Stock Token, care le va permite să parieze pe evoluția prețului COIN.

Acțiunile Coinbase și Tesla sunt listate pe Binance, astfel o mulțime de utilizatori cu expunere la crypto-monede au acces la tranzacționarea acestui produs. Alte două crypto exchangeuri unde COINUSD poate fi tranzacționat, sunt FTX și Bittrex.

Exit mobile version