Coinbase urmează să suspende tranzacționarea Binance USD (BUSD)

BUSD va fi suspendat de pe platforma de tranzacționare a Coinbase din motiv că nu îndeplinește standardele de listare

Coinbase urmează să suspende tranzacționarea Binance USD (BUSD)

Coinbase urmează să suspende tranzacționarea Binance USD (BUSD)

Coinbase, cea mai populară platformă de tranzacționare crypto din Statele Unite, a anunțat suspendarea tranzacționării tokenului Binance USD (BUSD), ceea ce coincide cu acțiunile întreprinse de autoritatea de reglementare Securities and Exchange Commission (SEC) din SUA, care clasifică stablecoin-ul drept titlu de valoare. 

Această mișcare a Coinbase este surprinzătoare, ținând cont de faptul că este primul exchange major de criptomonede din SUA care renunță la BUSD, după ce au fost dezvăluite acțiunile de reglementare a SEC împotriva monedei stabile.

Conform anunțului recent al Coinbase, tranzacționarea Binance USD (BUSD) va fi întreruptă temporar pe 13 martie 2023 pe toate platformele, inclusiv Coinbase.com, Coinbase Pro, Coinbase Exchange și Coinbase Prime. Cu toate acestea, utilizatorii vor avea în continuare opțiunea de a-și retrage monedele BUSD în orice moment în timpul suspendării.

În prezent, anunțul Coinbase privind suspendarea tranzacționării Binance USD (BUSD) nu a afectat poziția pe piață a stablecoin-ului. Conform datelor de la CoinMarketCap, BUSD ocupă în continuare locul trei printre principalele monede stabile de pe piață. În plus, valoarea monedei este în continuare legată de dolarul american.

Nu există nicio declarație oficială de la Coinbase care să arate în mod direct legătura de suspendare a tranzacționării BUSD față de desemnarea de către SEC a stablecoin-ului ca valoare mobiliară – ceea ce poate atrage consecințe serioase pentru emitenți. 

Cu toate acestea, se speculează pe scară largă că această mișcare este un răspuns la presiunea de reglementare asupra monedelor stabile, în special după acțiunile recente ale SEC împotriva controversatului emitent de monede stabile Tether. 

De asemenea, este de remarcat faptul că Coinbase a respectat mereu cerințele de reglementare și și-a declarat intenția de a lucra cu autoritățile de reglementare pentru a asigura conformitatea activității companiei cu cadrul legal.

SEC ia măsuri împotriva Paxos și Binance USD

La 13 februarie 2023, SEC a emis o Notificare Wells către Paxos Trust Company, emitentul BUSD, indicând că comisia „lua în considerare recomandarea de acțiuni” care ar impune ca moneda stabilă să fie înregistrată în conformitate cu legile federale privind valorile mobiliare. 

Cu toate acestea, Paxos a contestat această notificare, argumentând că BUSD nu este valoare mobiliară și s-a angajat să își apere poziția prin instanță, în caz de necesitate. Însă începând cu 18 februarie 2023, CEO-ul Paxos, Charles Cascarilla, a raportat că compania era în „discuții constructive” cu SEC.

În plus față de măsurile de reglementare ale SEC, Departamentul de Servicii Financiare din New York a ordonat companiei Paxos să înceteze să minteze Binance USD din cauza „mai multor probleme nerezolvate legate de supravegherea Paxos și a legăturii sale de afaceri cu Binance în ceea ce privește emisiunile Paxos BUSD”. De atunci, Paxos și-a încheiat relația de afaceri cu Binance, motivând schimbarea condițiilor pieței.

În ciuda acestor schimbări, BUSD rămâne a treia cea mai mare monedă stabilă de pe piață și își menține cursul de schimb în corespundere cu prețul dolarului. Cu toate acestea, situația subliniază nevoia continuă de supraveghere și reglementare în industria cripto pentru a asigura protecția și stabilitatea investitorilor.

Exit mobile version