Coinseed închis de NYAG după ce a convertit fondurile clienților în DOGE fără aprobare

Procurorul general al New York, Letitia James decide să oprească operațiunile Coinseed după ce a primit plângeri că au convertit fondurile clienților în Doge fără aprobarea lor

Coinseed închis de NYAG după ce a convertit fondurile clienților în DOGE fără aprobare

gorillagum | Adobe Stock

NYAG a înregistrat o victorie împotriva exchange-ului de crypto-valute – după tranzacțiile sale dubioase cu Dogecoin și fraudarea clienților săi.

NYAG închide crypto-exchangeul Coinseed prin ordin judecătoresc

Luni, Letitia James a ordonat Coinseed Inc. să oprească permanent operațiunile și să plătească 3 milioane de dolari în amenzi, după ce a fost acuzat că a înghețat retragerile și a convertit fondurile clienților în Doge fără consimțământ. La fel de grav, reprezentanții exchangeului au golit conturile bancare ale companiei și au emis titluri de valoare fără licență, potrivit Bloomberg.

În ciuda hotărârilor judecătorești anterioare care comandau exchange-ului să înceteze operațiunile, James a constatat că societatea a continuat să participe la activități frauduloase chiar în timp ce cazul a fost în curs de desfășurare. Potrivit Legii 360:

În contradicție cu comenzile judiciare, această societate a continuat să funcționeze ilegal și imoral, ținând fondurile investitorilor ostatice și astfel subliniază pericolele investițiilor în valute virtuale neînregistrate

Exchange-ul a pretins că încetează serviciile în luna Iunie după un ordin temporar de restricționare.

În Februarie, James a dat în judecată Coinseed și pe fondatorul său, Delgerdalai Davaasambuu, pentru fraudarea a mii de investitori de un total de mai mult de 1 milion de dolari. SEC au intentat și ei un proces exchangeului în aceeași lună pentru ca au tranzacționat mărfuri comerciale fără a se înregistra ca broker și astfel a dezinformat investitorii.

Avocații Brian Whitehurst și Amita Singh au raportat că au primit 170 de plângeri de la clienții Coinseed, care susțin că balanțele portofelelor lor s-au diminuat cu zeci de mii de dolari începând din Februarie.

Davaasambuu a promis deja să returneze fondurile utilizatorilor, dar a oprit comunicațiile legate de afirmații, potrivit lui Singh.

În altă acțiune legală de succes, Michael Ackerman a pledat vinovat de fraudă bancară într-o înșelătorie pe care a orchestrat-o cu alți doi parteneri în 2017.

Trioul a condus clubul de tranzacționare Q3, promițând randamente lunare de 15% la momentul respectiv. El a pledat vinovat că a provocat pierderi de până la 30 de milioane de dolari investitorilor și se confruntă cu posibilitatea închisorii de până la 20 de ani, dacă este condamnat.

Exit mobile version