Colecția de 45.000 NFT-uri a lui Donald Trump s-a vândut în 12 ore

Colecția de cărți de tranzacționare digitale a fostului președinte s-a vândut în 12 ore, înregistrând 4.5 milioane de dolari, în ciuda scăderii pieței de NFT-uri

Colecția de 45.000 NFT-uri a lui Donald Trump s-a vândut în 12 ore

Colecția de 45.000 NFT-uri a lui Donald Trump s-a vândut în 12 ore

Fostul președinte american, Donald Trump, a postat miercuri un „anunț major” pe Truth Social, spunând că „America are nevoie de un super-erou”.

Iar joi, fostul președinte a făcut marea dezvăluire: o colecție de carduri de tranzacționare digitale NFT, numită Trump Digital Trading Cards, la prețul de 99 de dolari fiecare.

Pe lângă faptul că pot deține NFT-urile, susținătorii lui Donald Trump au fost încurajați să cumpere NFT-ui pentru participarea la tombole, oferind premii precum:

Cărțile de tranzacționare digitale îl prezintă pe Donald Trump într-o serie de scenarii și acțiuni diferite: un NFT îl prezintă într-o ținută de vânătoare cu o armă, iar alt NFT îl arată îmbrăcat ca un super-erou.

Site-ul web notează că proiectul face parte dintr-un acord de licență și că banii nu vor merge în campania lui Trump din 2024. Deși Donald Trump a spus în iulie 2019 că „nu-i plac” criptomonedele, părea dornic să-și promoveze noua colecție de NFT.

„Ia-ți cardurile acum! Doar 99 de dolari fiecare! Ar fi un cadou grozav de Crăciun. Nu aștepta. Sunt sigur că vor dispărea în curând!”, a scris el într-o postare pe platforma sa.

„Cărțile de tranzacționare digitale” ale lui Donald Trump s-au vândut în 12 ore

La momentul redactării acestui articol, colecția are un volum de tranzacționare de 2.756 ETH, sau aproximativ 3,24 milioane de dolari, conform OpenSea. Prețul său minim este de aproximativ 0,4 ETH, sau aproximativ 470 de dolari – aproape de 5 ori mai mare decât prețul inițial de 99 de dolari.

Aproape 13.000 de utilizatori au cumpărat 3,5 NFT-uri după lansarea colecției, potrivit Dune Analytics. În plus, 115 clienți au achiziționat 45 de NFT-uri – numărul minim de tokenuri garantat pentru a lua cina cu Trump, iar 17 persoane au achiziționat 100 de NFT-uri , care, conform site-ului Trump Trading Card, era cantitatea maximă permisă de cumpărare. 

Exit mobile version