Corecția Bitcoin, de 30% sau de 50%, inainte de ascensiune?

Corecția Bitcoin s-ar putea produce în viitorul apropiat, fapt ce va trimite criptomoneda la un nivel apropiat de 20.000 de dolari.

Plata în Bitcoin corecția bitcoin

Anncapictures / Pixabay.com

Corecția Bitcoin este inevitabilă, după ce la începutul anului, Bitcoin și-a atins cele mai înalte cote, 42.000 de dolari. Săptămâna aceasta, principala criptomonedă a dat fiori reci pe spate celor care sperau într-o continuare a trendului ascendent.

Și cu toate că a suportat o scădere de 30%, corecția Bitcoin nu-i sperie pe investitori care cred în continuare cu tărie că moneda va ajunge la 100.000  de dolari până la sfârșitul anului 2021.

O corecție a monedei virtuale era de așteptat având în vedere că, în ultimele trei luni, a înregistrat o creștere de 230%. Cu toate acestea, acum se pune întrebarea: va fi de ajuns aceasta corecție de 30% sau va ajunge din nou la o cotă de 20.000 de dolari?

Zilele trecute, Bitcoin a scăzut sub 30.000 de dolari, următorul nivel de suport fiind în jurul a 28.000 de dolari, dar se pare că acolo nu există consolidare. Din acest motiv, este posibil ca Bitcoin să ajungă la un nivel apropiat de 23.000 de dolari, cred specialiștii în tranzacții cu criptomonede.

Cu toate acestea, pentru cei cu sange rece, volatilitatea din ultimele zile a adus profituri semnificative.

Și cu corecția Bitcoin, investitorii sunt optimiști

Încă din 2019, jucătorii tradiționali de pe piețele de capital au prezis că Bitcoin va avea un traseu ascendent, mai ales în conditiile în care guvernele lumii printează bani sub forma unor stimulente financiare. Acestea duc la temeri legate de inflații crescute în economiile locale, care parcă pavează terenul pentru un dezastru economic din care ar putea să rezulte o recesiune globală de proporții fără precedent.

Multe institutii de investiții și bănci încep să vadă în Bitcoin o investiție care ar putea să înlocuiască aurul ca safe haven (n.r. – investiție sigură) în fața inflației monetare, chiar și în ciuda volatilității de care dă dovadă.

La începutul anului, JP Morgan Chase estima pentru finele anului curent un Bitcoin care ar putea atinge o cotă sustenabilă în jurul a 146.000 de dolari. Pe aceeasi linie, și cei de la Pantera Capital, o companie și fond de investiții, afirmau că, mergând pe modelul Stock to Flow, criptomoneda ar putea ajunge, până la 1 august la un nivel de 115.000 dolari.

Trecând peste corecția Bitcoin, moneda virtuală ar putea ajunge la 100.000 de dolari

Și Raiffeisen Bank a făcut calcule folosindu-se de același model, astfel că, într-un raport recent, au estimat că Bitcoin va depăsi 100.000 de dolari.

Un alt exemplu este cel al lui Thomas Fitzpatrick, director general al Citibank, care a scris intr-un raport privat ce s-a scurs in presă, că prevede un Bitcoin cu potențial de a ajunge la 318.000 dolari până în decembrie.

Tot mai multi investitori, citati de CoinTelegraph, merg pe ideea că Bitcoin este un instrument de investiții foarte sigur, la fel de sigur ca aurul, mai ales în fața unui dolar care va fi supus presiunilor venite dinspre politicile administrației Biden.

„Bitcoin se află în primele etape ale lansării sale. Deoarece se metamorfozează de la curiozitatea marginală la portofoliul obligatoriu, este destul de logic să presupunem că intrările vor crește. Dacă aș fi un parior aș spune că înainte sau imediat după 31 decembrie ar ajunge undeva la 85.000 de dolari”, declara  J. P. Thieriot, CEO platformei de tranzactionare Uphold.

Later Edit: Corecția Bitcoin nu a durat mai mult de doua săptămâni, timp în care cei care au mizat pe scăderea ei la 20.000 de dolari au pierdut bani. În momentul de față, Bitcoin înregistrează o evoluție serioasă și susținută, până aproape de pragul de 38.000 de dolari.

Mai mult de atât, se pare că și cea de-a doua monedă, după capitalizare, Ethereum, a înregistrat un traseu ascendent în ultimele două zile, spărgând recordurile anterioare cu mai bine de 200 de dolari. Aceasta a urcat de la 1400 de dolari până la aproape 1.700 de dolari, în ultimele 24 de ore.

Exit mobile version