Coreea de Sud emite mandat de arestare pentru fondatorul Terra, Do Kwon

Mandatul de arestare a fost emis pentru încălcarea regulilor pieței de capital

Coreea de Sud emite mandat de arestare pentru fondatorul Terra, Do Kwon

Un tribunal din Seul a emis un mandat de arestare pentru CEO-ul și fondatorul TerraForm Labs, Do Kwon, în urma unei investigații aflate în desfășurare asupra prăbușirii ecosistemului Terra.

Se pare că mandatul de arestare a fost emis pentru încălcarea regulilor pieței de capital, vizând alte cinci persoane care locuiesc în prezent în Singapore.

LUNA, noul token al ecosistemului reînviat, a scăzut cu aproximativ 45% la 2,49 dolari, după ce a apărut știrea, potrivit datelor de la CoinMarketCap.

LUNA: Evoluția prețului în ultimele 24 de ore
LUNA: Evoluția prețului în ultimele 24 de ore

În mai, ceea ce comunitatea Terra a bănuit prima dată a fi un atac FUD a devenit una dintre cele mai devastatoare prăbușiri ale pieței din istoria crypto, declanșând pierderea a milioane de active de la investitorii Terra USD (UST) – acum redenumit Terra Classic USD (USTC) — și Terra (LUNA), care este, de asemenea, redenumită Terra Luna Classic (LUNC). Moneda stabilă UST a început să-și piardă paritatea cu dolarul american, scăzând la un minim istoric de 0,006 dolari în iunie.

Do Kwon a declarat într-un interviu pentru Coinage, luna trecută, că procurorii sud-coreeni nu au fost în contact cu el și că nu a fost acuzat de nimic – chiar dacă forțele de ordine le interzic angajaților săi să părăsească țara.

Procurorii sud-coreeni au percheziţionat casa co-fondatorului Terraform Labs, Daniel Shin, în iulie, ca parte a unei anchete privind acuzațiile de activitate ilegală din spatele prăbușirii Terra. Autoritățile au mai spus că Do Kwon trebuie să-i anunțe când se întoarce în țară.

Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare al Statelor Unite (SEC) investighează, de asemenea, dacă comercializarea monedei stabile TerraUSD a încălcat reglementările federale de protecție a investitorilor.

Exit mobile version