Sondaj: Aproape 50% dintre investitorii în criptomonede au făcut prima achiziție în 2021

Industria criptomonedelor este una „de boboci”, din punct de vedere al investitorilor.

Sondaj: Aproape 50% dintre investitorii în criptomonede, au făcut prima achiziție în 2021 criptomonedele victimele propriului succes

Foto: Roger Brown / Pexels.com

Aproape jumătate dintre deținătorii de criptomonede din Statele Unite, America Latină și Asia Pacific au achiziționat activele digitale pentru prima dată în 2021, potrivit unui nou sondaj realizat de Gemini, platforma de tranzacționare din SUA.

Sondajul a fost realizat pe aproape 30.000 de persoane din 20 de țări, în perioada noiembrie 2021 – februarie 2022. Acesta arată că, 2021 a fost un an de succes pentru cripto, inflația fiind, în special, cea care a determinat adoptarea în țările care au experimentat devalorizarea monedei.

Brazilia și Indonezia conduc, la nivel mondial, în ceea ce privește adoptarea cripto, a constatat Gemini, cu 41% dintre persoanele chestionate în acele țări raportând deținerea cripto, comparativ cu 20% în Statele Unite și 18% în Regatul Unit.

Gemenii au descoperit că 79% dintre oamenii care au declarat că dețin criptomonede, anul trecut, au spus că au ales să achiziționeze activele digitale pentru potențialul lor de investiții pe termen lung.

Folosim criptomonede pentru a scăpa de inflație

Oamenii care nu dețin, în prezent, criptomonede și trăiesc în țări care s-au confruntat cu devalorizarea monedei în raport cu dolarul american au fost de cinci ori mai predispuși să spună că plănuiesc să cumpere criptomonede ca protecție împotriva inflației.

Doar 16% dintre respondenți din Statele Unite și 15% din Europa au fost de acord că activele digitale ne protejează împotriva inflației, comparativ cu 64% în Indonezia și India, de exemplu.

Rupia indiană a scăzut cu 17,5% față de dolar, în ultimii cinci ani, în timp ce, rupia indoneziană s-a depreciat cu 50% față de dolar, între 2011 și 2020.

Doar 17% dintre europeni au raportat că dețin active digitale în 2021 și doar 7% dintre cei care nu dețin, în prezent, criptomonede au declarat că intenționează să cumpere active digitale, la un moment dat.

Rămâne de văzut dacă impulsul de adoptare poate ține pasul în acest an.

În timp ce, cea mai populară criptomonedă, Bitcoin, a atins un maxim istoric de peste 68.000 dolari, în noiembrie, aceasta a contribuit la împingerea valorii pieței criptomonedelor la 3 trilioane de dolari.

Conform CoinGecko, aceasta s-a tranzacționat în intervalul restrâns de 34.000 de dolari – 44.000 de dolari pentru cea mai mare parte a anului 2022.

Profilul investitorului american

Tot acest trend, vine după ce, în 2020, am fost martorii unor investitori instituționali, precum PayPal, MicroStrategy și Twitter, care au susținut public criptomonedele. Primele luni ale anului 2021 nu au dat semne că industria criptomonedelor ar încetini cumva, pe măsură ce finanțele descentralizate (DeFi) s-au instalat ca megatrend și bull run-ul Bitcoin a continuat să bată recorduri de preț.

Pe măsură ce criptomonedele au continuat să câștige mai multă acceptare generală, s-a conturat și faptul că majoritatea investitorilor cripto cumpără pentru a păstra pe termen lung.

Pe atunci, Gemini estima că aproximativ 14% din populația SUA deține criptomonede. Aceasta se traduce prin 21,2 milioane de adulți din SUA care dețin criptomonede și altele. Dar datele cetralizate de alte instituții arată că acest număr este chiar mai mare.

Pe atunci se arată că 74% dintre deținătorii cripto sunt bărbați, 77% din toți deținătorii de criptomonede au sub vârsta de 45, iar 71% sunt albi. Datele Gemini mai relevau că, dacă ar fi să facă un profil al deținătorului de criptomonede, acesta este un bărbat în vârstă de 38 de ani, care câștigă aproximativ 111.000 de dolari pe an.

Aproximativ 13% dintre adulții din SUA intenționează să cumpere criptomonede în următoarele 12 luni, se arăta în sondajul din 2020, care preconiza această cifră pentru 2021. Acest procent însumează aproximativ 19,3 milioane de adulți – ceea ce ar dubla aproape populația actuală de investitori cripto.

Geografic, 52% dintre acești investitori stau în zonele urbane aglomerate, în timp ce, doar 26% dintre ei provin din zona rurală cu localități foarte mici.

Spre deosebire de investitorul în criptomonede, cripto-curiosul american are o vârstă de 44 de ani și un venit anual de 107.000 de dolari. 53% dintre cripto-curioși sunt reprezentați de bărbați și 47% de femei.

Exit mobile version