Cristiano Ronaldo se confruntă cu un proces pentru promovarea Binance

Starul fotbalului acuzat că a promovat fără să știe titluri de valoare neînregistrate în parteneriat cu Binance

Cristiano Ronaldo se confruntă cu un proces pentru promovarea Binance

Cristiano Ronaldo, renumitul star al fotbalului, este implicat într-o bătălie legală, fiind confruntat cu un proces colectiv care susține că a contribuit la promovarea valorilor mobiliare neînregistrate prin asocierea sa cu schimbul de criptomonede Binance.

Procesul, depus într-un tribunal de district din SUA din Florida, îl acuză pe Ronaldo de participare activă la strategiile de marketing ale Binance, care au inclus o serie de NFT-uri ale sale.

O promovare de profil înalt se întoarce împotriva sa

La mijlocul anului 2022, Binance a încheiat un parteneriat pe mai mulți ani cu Ronaldo pentru a promova colecțiile sale de NFT, legând cel puțin trei colecții de schimb.

Procesul susține că promoțiile lui Ronaldo au jucat un rol esențial în creșterea popularității Binance și au dus la o creștere de 500% a căutărilor pentru Binance după vânzarea inițială a NFT

Deși dispune de resurse vaste și experiență în investiții, procesul susține că Ronaldo ar fi trebuit să fie conștient de natura ofertelor Binance ca potențiale valori mobiliare crypto neînregistrate.

În plus, reclamanții, Michael Sizemore, Mikey Vongdara și Gordon Lewis, solicită despăgubiri și cheltuieli de judecată, citând orientările Comisiei de Valori Mobiliare și Burse din SUA (SEC), care impun celebrităților să dezvăluie plățile pentru promovarea criptomonedelor – o cerință pe care procesul susține că Ronaldo a eșuat să o îndeplinească​

Implicații mai vaste pentru Binance

Binance în sine navighează printr-un peisaj legal tulburat, după ce a pledat vinovat pentru încălcarea legilor Anti-Spălare de Bani și operarea unei afaceri de transmitere de bani neînregistrată.

Acest lucru a dus la o soluționare de 4,3 miliarde de dolari cu guvernul SUA. Changpeng “CZ” Zhao, fondatorul Binance, a demisionat din funcția de CEO.

În plus, Binance este sub control de către SEC pentru că ar fi vândut valori mobiliare neînregistrate și este posibil să fi deturnat fonduri ale clienților.

Exit mobile version