Cronologia halvingurilor Bitcoin – Prețul BTC la o lună după evenimentele anterioare

Bitcoin se află la doar câteva ore de halving, iar în timp ce industria crypto așteaptă cu nerăbdare să vadă încotro se va îndrepta prețul BTC, este interesantă o analiză a evenimentelor anterioare.

Cronologia Halvingurilor Bitcoin - Prețul BTC la o lună după evenimentele anterioare | Google

Puncte cheie

Mai sunt câteva ore până la halvingul Bitcoin din 2024. Piața a înregistrat o volatilitate crescută pe fondul unor evenimente geopolitice diverse care au provocat scăderi bruște ale prețului. Cu toate acestea, prețul Bitcoin a reușit să se redreseze rapid după fiecare eveniment, un semn că optimismul încă își are locul în industria crypto.

În momentul redactării acestui articol, Bitcoin se tranzacționează peste 64.000 de dolari, cu o creștere de peste 4% în ultimele 24 de ore pe CoinMarketCap.

Pretul BTC
Pretul BTC

În ciclurile anterioare, halvingul a fost întotdeauna un catalizator pentru prețul Bitcoinului, care a propulsat în cele din urmă moneda spre noi recorduri. Însă acum, BTC a reușit să doboare noi maxime istorice înainte de eveniment, ceea ce înseamnă că istoria s-ar putea să nu se repete cu adevărat.

Deși acest halving va fi destul de diferit de cele din trecut, conform multor analiști, este totuși interesant să analizăm prețurile pe care Bitcoin a reușit să le atingă la o lună după fiecare dintre evenimentele trecute.

Halving 2012

Halvingul din 2012 a avut loc pe 28 noiembrie. Recompensa per bloc înainte de eveniment era de 50 BTC și a scăzut la 25 BTC după.

Cu o lună înainte, Bitcoin era tranzacționat la aproximativ 10,26 dolari. După halving, prețul a crescut la aproximativ 13,42 dolari.

Halving 2016

Evenimentul din 2016 a avut loc pe 9 iulie. Recompensa per bloc a scăzut de la 25 BTC la 12,5 BTC. Bitcoin se tranzacționa la aproximativ 583 dolari cu o lună înainte de halving și a crescut la aproximativ 597 dolari la o lună după.

Prețul a atins un minim de 670 dolari în jurul perioadei, dar a urcat la 2.550 dolari până în iulie 2017.

Halving 2020

Evenimentul a avut loc pe 11 mai 2020. Recompensa per bloc a scăzut de la 12,5 BTC la 6,25 BTC. Înainte de halving, prețul Bitcoin era de aproximativ 6.909 dolari și a crescut la aproximativ 9.850 dolari la o lună după eveniment.

Prețul a experimentat o creștere semnificativă la sfârșitul anului 2020, ajungând de la aproximativ 11.000 dolari în octombrie 2020 la aproximativ 60.000 dolari până în martie 2021.

Se apropie halvingul Bitcoin din 2024

Evenimentul este programat să aibă loc peste aproximativ 10 ore, iar recompensele minerilor Bitcoin per bloc vor fi reduse de la 6,25 BTC la 3,125 BTC.

Deși companiile miniere Bitcoin au trecut printr-o perioadă dificilă, odată cu interesul care s-a mutat de la acțiunile miniere către ETF-urile BTC, ele rămân optimiste.

Directorii executivi ai companiilor miniere rămân ȋncrezători, menționând operațiuni cu costuri reduse, echipamente mai eficiente și cererea în creștere pentru Bitcoin. Optimismul vine și din partea Ordinals și Rune.

Exit mobile version