Crypto activele tranzacționate la bursă: $44 de miliarde

Valoarea activelor digitale din produsele tranzacționate pe piața bursieră se dublează în februarie, ajungând la 44 de miliarde de dolari

Crypto monede la bursa 44 miliarde

24K-Production | Adobe Stock

Crypto-monedele administrate în cadrul produselor tranzacționate la bursă s-au dublat luna aceasta, până la un nou record de 43,9 miliarde de dolari.

Această statistică a fost dezvăluită astăzi de un cercetător al CryptoCompare, fără a uita să sublinieze faptul că interesul pentru securitățile care urmăresc active digitale se află într-o continuă creștere.

Bitcoin a beneficiat de o apreciere de peste 60 de procente anul acesta, atingând un maxim istoric de $58,300. Companii precum Tesla, Uber sau Morgan Stanley și-au exprimat interesul față de Bitcoin sau chiar au achiziționat activul digital. Știrile acestea au prelungit creșterea, alimentând și mai mult frenezia crypto.

Cu toate acestea, volumul zilnic de tranzacționare a scăzut cu 38% pentru toate produsele listate la bursă care implică crypto-monede. Potrivit raportului întocmit de CryptoCompare, volumul zilnic a ajuns la 936 de milioane de dolari pentru astfel de produse.

Investitorii instituționali și crypto

Investitorii instituționali, care doresc să expună capital față de activele digitale, vor apela probabil la numărul tot mai mare de crypto-produse care sunt reglementate.

Pentru ca investitorii instituționali să riște capital față de această clasă nouă de active – este necesar ca produsele să poată fi tranzacționate la bursele tradiționale, precum Nasdaq sau NYSE. Exchange-urile reglementate vor înlătura odată pentru totdeauna problema păstrării monedelor în siguranță.

Grayscale

Fondul de Bitcoin cu sediul în New York, condus de Barry Silbert, a înregistrat anul acesta fluxuri uriașe datorită interesului crescut pentru crypto-monede.

Grayscale gestionează acum aproape 33 de miliarde de dolari, din care marea majoritate sunt ținuți în crypto-monede volatile.

Bitcoin ETF

Purpose Investments, fond de investiții din Canada, a devenit luna aceasta primul ETF din lume tranzacționat pe piața bursieră.

Exit mobile version