Crypto.com – cel mai recent exchange care prezintă dovada rezervelor

După prăbușirea FTX, unele exchange-uri de criptomonede au prezentat dovada rezervelor

Crypto.com - cel mai recent exchange care prezintă dovada rezervelor

Cel mai recent exchange care a prezentat dovada rezervelor este Crypto.com, care a făcut acest lucru în urma unui audit efectuat de Mazars Group, o firmă de consultanță independentă specializată în criptomonede.

Crypto.com este auditat de Mazars

Pe 9 decembrie, o declarație emisă pe site-ul Crypto.com a dezvăluit intenția companiei de a se alătura lui Binance pentru a furniza dovada rezervelor. Conform dovezii rezervelor, exchange-ul are mai mult decât suficiente active crypto pentru a onora toate obligațiile clienților. Cele mai importante criptomonede, cum ar fi Bitcoin și Ethereum, au suport peste medie pentru soldurile pe exchange ale clienților.

Potrivit dovezii rezervelor, aceștia dețin toate cele trei monede necesare pentru a efectua retrageri pe platformă: 102% Bitcoin, 101% Ether și 102% USD Coin. Raportul mai citează USDT, XRP, Dogecoin, Shiba Inu, Chainlink (LINK) și Mana, demonstrând că au rezerve de peste 100% pentru fiecare dintre aceste criptomonede. Conversația a fost postată pe Twitter și fixată pe fluxul contului, împreună cu o actualizare care spunea:

„Crypto.com publică rezultatele auditului de dovadă a rezervelor. Începând cu 7 decembrie, Mazars Group a comparat activele deținute pe adresele on-chain dovedite a fi controlate de Crypto.com cu soldul clienților prin interogare live supravegheată de auditor a unei baze de date de producție.”

Mazars Group, o firmă internațională de audit, fiscalitate și contabilitate, a examinat dovada rezervelor ale Binance în urmă cu o lună, potrivit unui comunicat de presă. Mazar susține că site-ul lor de audit folosește instrumentul „Silver Sixpence Merkle Tree Generator”. Prin rularea aplicației în mediul lor de dezvoltare, programatorii pot detecta rezultate false dacă paginile de audit au fost modificate pentru a le crea.

Crypto.com lucrează din greu pentru a construi încredere

De la prăbușirea uimitoare a exchange-ului FTX, fondat de Sam Bankman-Fried, exchange-urile centralizate au fost puternic criticate de comunitate. Din cauza contagiunii care a urmat, Crypto.com a fost nevoit să oprească retragerile Solana.

Dovada rezervelor a Crypto.com
Dovada rezervelor a Crypto.com

Potrivit CEO-ului Crypto.com, Kris Marszalek, publicarea dovezii rezervelor va ajuta să demonstreze clienților că este un custode cu adevărat competent al activelor utilizatorilor și are resursele necesare pentru a îndeplini toate cererile de retragere.

„Prezentarea dovezii rezervelor auditate este un pas important în creșterea transparenței și începerea procesului de restabilire a încrederii în industrie. Crypto.com este pe deplin angajat să ofere clienților din întreaga lume o modalitate sigură, protejată și conformă de a tranzacționa valute digitale, a mai delarat Marszalek.

Crypto.com este unul dintre multele exchange-uri care au prezentat dovada rezervelor. Deși încă nu și-a evaluat pasivele, exchange-ul de criptomonede OKX a prezentat dovada rezervelor pe 23 noiembrie. Binance, de asemenea, a prezentat dovada rezervelor.

Clienții pot verifica rezervele Crypto.com

Crypto.com permite clienților să auditeze în mod independent rezervele exchange-ului dacă nu sunt siguri de situația activelor și pasivelor a exchange-ului. Utilizatorii se pot conecta, pot verifica activele pe care le aveau la îndemână la momentul auditului și pot copia hash-ul Merkle generat din solduri. După ce primesc hash-ul Merkle, clienții pot accesa o pagină separată de audit pentru a determina dacă pasivele lor sunt incluse în Merkle Tree al pasivelor auditate.

Argumente împotriva dovada rezervelor

Dovada rezervelor a fost criticată, deoarece implementarea corectă necesită auditorilor externi să examineze obligațiile unei companii pentru a-și asigura solvabilitatea. CEO-ul Kraken, Jesse Powell, a contestat recent dovada rezervelor a lui Binance, spunând:

„Bine, vă dau un indiciu.” Este doar un lucru simplu pentru a arăta că aceasta nu este în mod clar o dovadă tradițională a rezervelor și ar trebui să fie imediat dezgropată de jurnaliști adevărați. De ce sunt incluse soldurile negative? Fără semnătură de portofel? „Cine emite BTCB și BBTC?”.

Exit mobile version