Crypto depășește Google – Capitalizare de $1.4 Trilioane

Piața crypto-monedelor a atins astăzi o capitalizare mai mare decât cea a motorului de căutare

mitchel3uo | Unsplash

Capitalizarea totală a crypto-monedelor stabilește astăzi un nou record. Evaluarea aproximativă a acesteia a ajuns la 1,4 trilioane de dolari.

Știrea vine după două zile în care monedele Altcoins au avut parte de creșteri spectaculoase pe piață. Monede precum CAKE, BNB, AVAX sau MATIC au înregistrat creșteri de peste 50% în ultimele 24 de ore.

Capitalizarea crypto – la 1,4 trilioane de dolari

Total Marketcap

Am atașat mai sus un grafic al capitalizării totale. Aceasta cuprinde evaluarea de piață a tuturor crypto-monedelor disponibile pe piață.

63% din această capitalizare totală o reprezintă Bitcoin. Cu o cantitate de 18,6 milioane de monede aflate în circulație, la un preț aproximativ de $45,000 fiecare – Bitcoin însumează o capitalizare de piață de 853 de miliarde. Lucrul acesta situează moneda descentralizată într-un top 10 al capitalizării activelor, între Tesla și Tencent.

Ordinea activelor în funcție de capitalizare

Deși site-ul folosit nu pune la dispoziție o clasă de active cu întreaga capitalizare crypto, putem deduce faptul că aceasta s-ar situa între Google și Argint.

Piața a reacționat printr-o retragere a prețului atunci când știrea a lovit internetul. Bitcoin a corectat 4,5% într-o oră iar capitalizarea totală a pierdut aproximativ 700 de milioane în decursul unei ore.

Motorul de căutare (GOOG) se situează în jurul prețului de $2100/ acțiune după creșterea de 8 procente pe care a avut-o în 3 februarie, apreciere cauzată de decizia executivului Amazon – Jeff Bezos – de a preda postul de CEO al companiei.

Exit mobile version