Crypto Twitter reacționează la cauțiunea de 250 de milioane de dolari a SBF și revenirea la opulență

Abilitatea fostului CEO al FTX de a fi eliberat pe cauțiune și condițiile cauțiunii au atras multe critici din partea comunității crypto

Crypto Twitter reacționează la cauțiunea de 250 de milioane de dolari a SBF și revenirea la opulență

Crypto Twitter reacționează la cauțiunea de 250 de milioane de dolari a SBF și revenirea la opulență

Comunitatea Crypto Twitter pare revoltată de cauțiunea de 250 de milioane de dolari a lui Sam Bankman-Fried, care îi permite să petreacă Crăciunul la casa părinților săi din Palo Alto, fără să plătească nimic în avans.

Pe 21 decembrie, fostul CEO al FTX a sosit la New York după ce a călătorit din Bahamas, iar pe 22 decembrie s-a prezentat în instanță. El a fost eliberat pe cauțiune pe baza unei „garanții personale”, care este în esență o promisiune scrisă a inculpatului de a se prezenta la ședințele de judecată ulterioare și de a nu se angaja în activități ilegale în timp ce se află pe cauțiune.

După cum se precizează în acordul de eliberare depus pe 22 decembrie, nu au fost solicitați bani în instanță, dar cerințele privind cauțiunea prevăd ca vila cu cinci camere a părinților lui Bankman-Fried din Palo Alto, va servi drept garanție pentru cauțiunea de 250 de milioane de dolari.

Garanții SBF

Cu toate acestea, unii membri ai comunității crypto de pe Twitter au fost derutați de cerințele privind cauțiunea fără costuri inițiale de 250 de milioane de dolari și s-au întrebat cum a reușit Sam Bankman-Fried să depună suma de 250 de milioane de dolari, deoarece a declarat anterior că are mai puțin de 100.000 de dolari în contul său bancar.

În conformitate cu termenii acordului de cauțiune, cauțiunea va fi plătită numai dacă Sam Bankman-Fried nu se prezintă la ședințele de judecată viitoare sau încalcă alte condiții de cauțiune, cum ar neîndeplinirea unei hotărâri judecătorești.

Garanții lui Bankman-Fried, mama sa Barbara Fried și tatăl Allan Joseph Bankman, vor fi trași la răspundere dacă SBF încalcă termenii cauțiunii, îngrijorându-i și mai mult pe cei care au citit dosarele instanței.

Comunitatea crypto reacționează la cauțiunea de 250 de milioane de dolari 

Pe 23 decembrie, gazda podcastului Wall of All Streets, Scott Melker, a scris pe Twitter că, deși SBF nu ar trebui să plătească 250 de milioane de dolari pentru a evita închisoarea, dacă „ar fi sărit peste cauțiune”, părinții săi ar trebui să-și asume „alte 17 locuri de muncă” pentru a plăti banii.

Autism Capital, un utilizator vocal al comunității crypto Twitter, a explicat în continuare problema, spunând că, deși SBF nu i s-a cerut să facă plăți în avans, el și-a pus părinții, rudele și non-rudele într-o poziție dificilă.

În timp ce Jason Brett, gazda podcastului Regulatory Jason, a postat pe Twitter pe 23 decembrie că ar putea fi greșit ca SBF să locuiască într-un conac de lux în timpul procesului, dar le-a subliniat urmăritorilor săi că toată lumea din America are dreptul la un proces echitabil și la prezumția de nevinovăţie.

Oamenii așteaptă cu nerăbdare ca SBF să plătească pentru crimele sale. Ceea ce face America unică, totuși, este modul în care tratăm inculpații. Este corect ca în timpul procesului să stea într-o casă de lux, într-un climat cald? „Viața nu este corectă, dar putem încerca să aflăm adevărul despre ceea ce s-a întâmplat.” Jason Brett a postat pe Twitter.

Într-un alt tweet, Steven McClurg a sugerat că părinților lui SBF nu ar trebui să li se permită să-și folosească casa ca garanție pentru o obligațiune de 250 de milioane de dolari, deoarece a fost achiziționată cu fonduri FTX furate.

De asemenea, unii utilizatori de Twitter au considerat că este interesant faptul că restricțiile de cauțiune ale SBF nu l-au împiedicat să-și folosească computerul în timpul eliberării condiționate.

Exit mobile version