NFT: Dapper Labs lansează Top Shot pentru NFL, în parteneriat cu FTX

Dapper Labs a semnat un acord de parteneriat cu NFL Player's Association, pentru lansarea NFT-urilor

NFT: Dapper Labs lansează Top Shot pentru NFL, în parteneriat cu FTX

Beto_chagas | Adobe Stock

Dapper Labs, creatorii NBA Top Shot și exchange-ul FTX se îndreaptă spre National Footbal League ca parte a eforturilor lor de expansiune.

Compania Dapper Labs, încearcă să dezvolte un marketplace NFT bazat pe colecții NFL, în timp ce FTX a semnat un parteneriat cu starul Aaron Jones.

Modelul marketplace-ului NFT

Potrivit Sports Business Journal, noul marketplace NFT se așteaptă să fie lansat înainte ca sezonul din Ianuarie 2022 să înceapă. NFL și NFL Players Association (NFLPA) vor achiziționa o parte din Dapper.

Platforma va urma modelul Top Shot, care tokenizează o parte remarcabilă a unei partide NBA și ulterior le vinde utilizatorilor, ca obiecte de colecție pe piața sa. Deși, detaliile sunt rare, sursele au declarat că tranzacția face din Dapper, a doua cea mai mare sursă de venituri din licențele digitale NFLPA. Prima fiind, seria de jocuri video Madden deținută de EA Sports.

La începutul lunii Septembrie, NFL a luat decizia că: până când liga nu va stabili o strategie pentru cărți de tranzacționare digitale, sportive și de artă. Echipelor NFL le vor fi interzise să semneze contracte de sponsorizare cu companiile legate de tranzacționarea crypto-monedelor și NFT.

NFL are mulți jucători interesați de crypto, cum ar fi: Tom Brady, care a lansat un marketplace de NFT-uri numit Autograph, Și Trevor Lawrence, care a încheiat un contract de parteneriat cu Blockfolio iar banii primiți i-a convertit în Bitcoin prin aplicația Strike.

Mai multe contracte de parteneriat pentru FTX

Între timp, FTX și proprietarii companiei West Realm Shires Services au semnat cu Aaron Jones, jucătorul echipei Green Bay Packers, un contract de parteneriat, unde Aaron va fi în rol de ambasador al exchange-ului.

Jones se alătură altor superstaruri care au semnat acorduri de parteneriat cu FTX, cum ar fi campionul NBA Steph Curry și câștigătorul Super Bowl, Tom Brady.

Jones, pentru munca sa promoțională va fi plătit în crypto. Deasemenea, va integra aplicația FTX Pay pe site-ul organizației de caritate pentru tineri, pe care o deține, intitulată A&A All the Way.

Starul și fratele său Alvin au cumpărat o parte din compania FTX prin societatea lor de investiții, numită Showtime Ventures, LLC.

Acordul semnat de Jones este cel mai recent dintr-o lungă serie de promoții sportive, pe care FTX le-a întreprins. Prin acordurile semnate, exchange-ul vede o oportunitate rapidă spre o adoptare generală.

FTX împreună cu acordul de sponsorizare, Major League Baseball are contracte de drepturi la denumire cu stadionul Miami Heats și stadionul University of California’s Cal Memorial Stadium.

Săptămâna trecută, FTX a semnat un parteneriat cu Mercedes-AMG Petronas Formula One Team pentru acest sezon.

Brandul FTX va fi prezentat în mod vizibil, pe mașinile și piloții echipei de curse, dar și împreună cu flota de mașini din garaje. Brandul FTX a mai fost prezentat la Russian Grand Prix, pe 26 Septembrie 2021.

Ca parte a acordului, FTX câștigă accesul de a putea colabora inclusiv cu piloții de la Mercedes, precum Lewis Hamilton și Valtteri Bottas.

Exit mobile version