DCA sau nu DCA? O analiză dezvăluie concluzii surprinzătoare

O analiză aprofundată a performanței celor 15 criptomonede de top în decursul a doi ani

În ultima vreme, adagiul “Keep calm and just DCA” (Investiție prin medierea costurilor) a devenit un pilon în comunitatea crypto. Dar cât de eficientă este această metodă, mai ales când începi de la vârf?

O analiză recentă împărtășită pe r/CryptoCurrency aruncă o lumină asupra acestei întrebări. Studiul a examinat primele 15 criptomonede, excluzând monedele stabile, la vârfurile lor istorice (ATH). Abordarea? O investiție disciplinată de $100 în fiecare lună începând cu 9 octombrie, o lună înainte de ATH, continuând pentru un total de 24 de luni, ajungând la o investiție totală de $2400.

Iată câteva concluzii cheie:

DCA sau nu DCA? O analiză dezvăluie concluzii surprinzătoare

În concluzie, studiul subliniază importanța cercetării amănunțite. O strategie DCA disciplinată poate fi cu adevărat eficientă, dar nu fără o cercetare corespunzătoare. Se subliniază necesitatea de a baza deciziile de investiție pe tokenomics-ul și cazurile de utilizare ale unei monede, mai degrabă decât doar pe atașamentul personal sau credința în fondatorii săi. Investirea oarbă poate duce la potențiale eșecuri.

Exit mobile version