Decizia instanței federale avansează perspectivele pentru ETF-uri spot pe Bitcoin

Săptămâna aceasta, o instanță federală a decis în favoarea Grayscale, cerând SEC să reconsidere decizia sa anterioară

Decizia instanței federale avansează perspectivele pentru ETF-uri spot pe Bitcoin

Grayscale, managerul Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a obținut o victorie esențială împotriva Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare din SUA (SEC).

Această reușită a urmat după hotărârea favorabile de luna trecută pentru Ripple și este privită ca un alt pas înainte către crearea unui ETF spot pe Bitcoin.

Anul trecut, SEC a respins cererea Grayscale de a-și transforma GBTC într-un fond de investiții tranzacționat pe bursă (ETF), afirmând că propunerea nu îndeplinește cerințele privind prevenirea fraudei și manipularea pieței. Cu toate acestea, săptămâna aceasta, o instanță federală a decis în favoarea Grayscale, cerând SEC să-și reconsidere decizia anterioară.

ETF-urile sunt tranzacționate pe burse, similar cu acțiunile tradiționale, și urmăresc performanța unui activ de bază. Popularitatea lor a crescut recent pentru că oferă participanților la piață oportunitatea de a investi în criptomonede fără a fi nevoie să cumpere ele însele activele digitale.

Cu toate acestea, este esențial de remarcat că, deși decizia instanței este un pas pozitiv înainte, nu permite transformarea imediată a produsului GBTC într-un ETF. Oferă însă o bază solidă pentru ca Grayscale să fie tratat la fel cu ceilalți solicitanți de ETF-uri Bitcoin.

Prima revizuire pentru aprobare ar putea începe cel mai devreme săptămâna viitoare, cu revizuirea finală a SEC continuând până la începutul anului 2024.

Analiștii de piață de la Bernstein au exprimat anterior că se așteaptă ca piața spot a ETF-urilor Bitcoin să fie substanțială, posibil atingând 10% din capitalizarea pieței Bitcoin în doi-trei ani.

Exit mobile version