DeFi pierde 54 miliarde $

Valoarea totală a lichidităților păstrate în DeFi a avut parte de o corecție mult-așteptată

putilov_denis | Adobe Stock

Aceștia consideră că astfel de corecții sunt normale și necesare într-un Bull Market. Mulți investitori au încasat câștiguri spectaculoase mulțumită monedelor DeFi de top, precum AAVE sau UNI.

Sectorul financiar descentralizat, împreună cu piața de lichiditate și exchange-urile descentralizate, au fost cel mai fierbinte subiect al ultimelor luni.

Prețul dinamic și dobânzi anuale cu 3 zerouri au creat un raliu aclamat pe internet de crypto-entuziaști. Totuși, ultima scădere pe BTCUSD s-a resimțit pe întreaga piață crypto, inclusiv DeFi, și a demonstrat că monedele cu cea mai bună performanță la creștere pot fi și cele care retrag cel mai mult în preț, din cauza speculanților care își închid pozițiile.

În 22 februarie, Bitcoin a suferit o corecție de aproximativ 20% de la vârful de $58.300 . În timpul acesteia, majoritatea monedelor Altcoin’s au avut parte de corecții de două cifre, unele chiar până la 50%.

Investitorii DeFi nu renunță

Pe lângă prețul crypto-monedelor, scăderea a mai afectat un metric: valoarea totală a activelor blocate în platformele care constituie DeFi. Graficul postat mai jos indică corecția de 16 procente realizată în ultimele 3 zile. Valoarea cumulativă a pierdut 10.67 miliarde, stabilind totodată și lichidări record pe piața de împrumut.

DeFi pierde 54 miliarde

Comparând scăderea valorii fondurilor ținute în DeFi cu corecția suferită de întreaga piață – ajungem la concluzia că investitorii nu și-au retras fondurile de pe platforme și că această corecție a valorii totale apare ca o cauză normală a scăderii în preț a crypto-monedelor.

Mai mult decât atât, dobânzile au rămas foarte atrăgătoare, chiar și pentru stable-coins precum Tether sau USDC. Acordul la care Tether și Bitfinex au ajuns împreună cu Procurorul General New York ar putea oferi investitorilor și mai multă încredere în piețele care oferă dobânzi atât de atractive în comparație cu băncile.

Sentimentul general indică faptul că participanții la piață au rămas bullish, chiar și în urma unei corecții care a cauzat lichidări de aproximativ 6 miliarde. Aceștia sunt de părere că astfel de scăderi sunt bine-venite pentru investitorii noi care le așteptau.

DeFi s-a aflat într-o creștere continuă de la jumătatea anului trecut. Airdrop-uri de mii de dolari, posibilitatea de a împrumuta bani în ambele direcții (atât depunere cât și cerere), exchange-uri descentralizate unde proiectele își listează monedele și multe alte servicii sau produse au făcut din sectorul financiar descentralizat cel mai interesant topic de la jumătatea anului trecut.

Volumul DEX-urilor, încă aflat în creștere, și trendul ascendent al valorii totale de fonduri oprite în DeFi indică faptul că acest sector este încă foarte tânăr. Chiar dacă este de așteptat ca trendul să aibe corecții, acesta rămâne bullish în urma analizelor.

Atât investitorii instituționali cât și persoanele fizice continuă să expună capital în sectorul DeFi.

Exit mobile version