DeFi: Proiectele lansate pe Solana strâng milioane de dolari

Finanțele descentralizate încep să prindă la public pe blockchain-ul Solana

Tierney | Adobe Stock

Solana s-a apreciat cu peste 120% în ultimele 30 de zile, însă creșterea prețului este încetinită de investitorii care marchează profit. Pe măsură ce crypto-moneda și-a asigurat un loc în Top 10, investitorii interesați de taxe mici de tranzacționare și viteză mare pe blockchain – își întorc privirea de la Ethereum către Solana și protocoalele financiare descentralizate care se construiesc pe această rețea.

În ultima săptămână, investițiile în protocoalele DeFi construite pe Solana au fost atât de multe și de rapide încât blockchain-ul pur și simplu nu a făcut față. Solana a avut un downtime de 17 ore pe parcursul zilei de marți, 14 Septembrie, după ce prea mulți botsi s-au îngrămădit să investească într-o vânzare inițială de token-uri, numită Grape Protocol.

Dar ce sunt defapt aceste noi proiecte, câți bani au strâns și cine le finanțează? În cele de urmează vom discuta despre cele mai mari proiecte care au strâns capital anul acesta pe blockchain-ul Solana – și despre cele care urmează să o facă.

IDO-urile importante construite pe Solana

Primul proiect în cauză este Grape Protocol, cel care a determinat căderea rețelei și care în ciuda pagubelor cauzate, a adunat doar $600,000 în timpul strângerii publice de fonduri, prin Acceleraytor.

Grape Network se poate lega cu alte platforme precum Discord, Telegram și (în curând) twitter, pentru a ajuta comunitățile descentralizate să coordoneze proiectul și să-și recompenseze membrii cu crypto-monede. Tot procesul este împuternicit de token-ul protocolului – Grape.

Următorul proiect este Parrot Protocol, care a strâns $69 de milioane printr-un Initial DEX Offering, finanțare la care au participat investitori precum Sino Global Capital, Alameda Research și QTUM VC. Parrot este o platformă non-custodială care oferă lichiditate și un exchange descentralizat – similar cu protocolul Maker, creat pe Ethereum.

Parrot este acoperit parțial în PAI, un stablecoin algoritmic. În orice caz, în cadrul IDO-ului, Parrot a vândut un token de guvernanță cu ticker-ul PRT. Acesta le va permite investitorilor să voteze direcția în care se dezvoltă protocolul și să farmeze în schimbul unui randament, fără a retrage bani din blockchain-urile de tip Layer 1.

IDO-ul Parrot a fost încetinit din cauza căderii suferite de Solana, însă situația a fost remediată până în 16 Septembrie. Într-o scrisoare de la papagal, publicată ieri, echipa a anunțat că începe să lucreze la staking-ul pentru PRT, la NFT-uri și la dobânzile ajustabile.

Multe alte proiecte urmează să fie lansate în următoarele zile pe launchpad-uri construite pe Solana, precum Solanium, Boca Chica sau Solstarter. Ieri a avut loc vânzarea privată pentru MatrixETF, o platformă descentralizată dedicată ETF-urilor, care a fost lansată pe Solanium.

În 16 Septembrie, un protocol de lichiditate numit Larix – a fost lansat pe Solana. Din 15 până în 17 Septembrie, valoarea totală a activelor blocate în Larix a explodat de la $1,7 milioane la $119 milioane. Solana, Huobi Global și Polygon se numără printre investitori.

 DeFi: Proiectele lansate pe Solana strâng milioane de dolari
Artă generată de inteligență artificială | Contrastive

Flippies, o colecție de NFT-uri cu pinguini, a fost de asemenea lansată pe Solanium și va fi distribuită în 21 Septembrie. Contrastive, o galerie de artă generată de inteligența artificială – urmează să fie lansată în două zile.

La viteza la care ecosistemul Solana continuă să crească, abilitatea rețelei de a susține toate aceste proiecte diverse va determina succesul lor.

Exit mobile version