Depunerea cererii pentru ETF-ul Bitcoin de către BlackRock provoacă un val de optimism

Administratorii importanți de active intră în cursă, oferind o cale mai sigură și mai accesibilă pentru investițiile în crypto

Depunerea cererii pentru ETF-ul Bitcoin de către BlackRock provoacă un val de optimism

BlackRock, cel mai mare administrator de active din lume, a depus o cerere pentru un ETF Bitcoin spot la 15 iunie, generând un val de cereri similare și reînnoind optimismul în sectorul crypto.

Compania din New York, WisdomTree, a urmat exemplul depunând cererea pentru ,,WisdomTree Bitcoin Trust”, care urmează să fie listat pe Exchange-ul Cboe BZX sub simbolul bursier „BTCW”.

Aceasta este a treia încercare a WisdomTree, cererile anterioare fiind respinse de SEC din cauza preocupărilor legate de fraudă și manipularea pieței.

Cererea BlackRock se remarcă prin propunerea unui ,,acord de supraveghere” cu piețele futures Chicago Mercantile Exchange (CME) pentru monitorizarea continuă a condițiilor de piață și a evoluției prețurilor. Acest mecanism are ca scop prevenirea distorsiunilor de preț și a eforturilor de manipulare.

WisdomTree a repetat această abordare în cererea sa, fiind dispusă să încheie un acord similar cu o platformă de tranzacționare spot pe bază de Bitcoin din SUA.

La scurt timp după WisdomTree, managerul de investiții globale Invesco și-a reactivat cererea pentru un produs similar. Potrivit cererii lor, un ETF Bitcoin spot care utilizează custozi profesioniști și furnizori de servicii elimină necesitatea ca investitorii să se bazeze pe vehicule nereglementate offshore, protejând în continuare investițiile lor în Bitcoin.

Analistul ETF senior de la Bloomberg, Eric Balchunas, a remarcat că BlackRock a ,,insuflat viață nouă în cursă”.

Având în vedere impresionantul istoric al BlackRock în obținerea aprobării ETF-urilor de către reglementator, această mișcare este un semn bun pentru investitorii în crypto.

Zvonuri circulă, de asemenea, că Fidelity Investments, un administrator de fonduri în valoare de câteva trilioane de dolari, ar putea să se alăture competiției pentru ETF-urile Bitcoin spot sau să ia în considerare o ofertă pentru produsul ETF GBTC al Grayscale, alimentând și mai mult climatul de anticipare din sector.

Pe măsură ce industria așteaptă răspunsul SEC la aceste cereri, optimismul este palpabil. Aprobarea potențială a acestor ETF-uri Bitcoin spot ar putea deschide o nouă eră pentru investițiile în crypto, făcându-le mai accesibile și mai sigure pentru toți investitorii.

Exit mobile version