DIP, BUY și BEAR – sunt cele mai discutate cuvinte pe social media

Investitorii nu ar trebui să intre în panică pentru că dip-urile încă sunt pentru a fi cumpărate, conform datelor furnizate de Santiment, care analizează comportamentul participanților la piață

Bloomicon | Adobe Stock

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, cele mai populare cuvinte din trending, în sferele crypto de pe social media, sunt DIP, BUY și BEAR. Cuvântul SELL a intrat recent în acest top, mulțumită scăderii care a avut loc în 7 Ianuarie.

Conform agregatorului Santiment, care sortează datele din piața crypto, utilizatorii platformelor de social media, de la Facebook, la Telegram sau twitter, au format un cor, care cântă aceeași melodie. DIP și BUY se află pe primul și pe al treilea loc în trending, în timp ce FED, sau Rezerva Federală, se află pe locul șase.

DIP, BUY și BEAR - sunt cele mai discutate cuvinte pe social media
Activitatea de pe social media: buy (albastru) și sell (roșu) | Santiment

Analiza comportamentală a platformei de monitorizare a pus în lumină volumul social al cuvintelor postate în zonele crypto de pe social media, care pot fi folosite drept un indicator al sentimentului general. Funcționează într-un mod similar cu Indexul Fear& Greed, care momentan indică valoarea 10/100, sau frică extremă.

Indexul Fear& Greed, afișând Frică extremă | Alternative.me

În contrast cu indexul sau cu analiștii care se tem că prețul Bitcoin va scădea sub $30,000, sentimentul bullish prezent pe social media rămâne destul de puternic. Ultima scădere a depășit și scorul de 1,875 de puncte, care a fost stabilit în 4 Decembrie, când prețul activului digital a scăzut rapid la $42,000.

Rezerva Federală a Statelor Unite se află sus în această listă datorită ultimei ședințe FOMC, unde s-a discutat o potențială majorare a dobânzilor, în 2022. Vijay Boyapati, cunoscut pentru predicțiile sale bullish, are o altfel de poziție. Într-un mesaj postat pe twitter în 5 Ianuarie, el sugerează că Bitcoin va zbura atunci când federalii pierd controlul bulei pe care au umflat-o pe parcursul ultimului deceniu.

În mod interesant, a existat în 4 Ianuarie o creștere rapidă a mesajelor de SELL. Strigătele vânzătorilor de pe social media au fost la fel de intense ca cele ale cumpărătorilor, din 29 Noiembrie 2021, cu un scor de 4,828 de puncte. Totuși, la vremea respectivă, Bull Market-ul părea că se află în deplină forță.

Per total, sentimentul din sfera crypto pare optimist asupra faptului că acțiunea curentă a pieței reprezintă doar un dip. În orice caz, termenul bear a ajuns în ultimele săptămâni de la poziția 10 – pe locul 4.

Exit mobile version