Do Kwon respinge acuzația că a încasat 2,7 miliarde de dolari vânzând LUNA și UST

Fondatorul Terra Luna „Do Kwon”, este acuzat că a reușit să scoată fonduri menținând în același timp lichiditatea în mod artificial

Do Kwon respinge acuzația că a încasat 2,7 miliarde de dolari vânzând LUNA și UST

Adobestock | vladim_ka

Do Kwon, CEO și co-fondator al ecosistemelor Terra (LUNA) și TerraUSD (UST), a respins pretențiile că a încasat lunar 80 de milioane de dolari timp de aproape trei ani.

Sâmbătă au apărut numeroase rapoarte neconfirmate care susțin că el a participat la o scurgere de lichidități de la Luna Classic (LUNC) și TerraUSD Classic (USTC), înainte de prăbușire, pentru a cumpăra alte monede stabile, cum ar fi Tether (USDT).

Zvonurile conform cărora Do Kwon ar fi retras rezervele LUNA și UST au venit după ce un thread de Twitter, de la FatManTerra a împărtășit presupuse detalii despre modul în care Do Kwon și alți influenceri Terra au reușit să scoată fonduri menținând în același timp lichiditatea în mod artificial.

Cu toate acestea, antreprenorul a sfătuit comunitatea crypto să nu alimenteze zvonul până când se va dovedi adevărat:

„Acest lucru ar trebui să fie evident, dar afirmația că am încasat 2,7 miliarde de dolari este categoric falsă”.

Împărtășindu-și opinia asupra subiectului, Do Kwon a declarat că zvonul recent de încasare a 80 de milioane de dolari pe lună contrazice afirmațiile că deține în continuare majoritatea deținerilor de LUNA, procurate în timpul airdrop-ului. Mai mult, Do Kwon a reiterat că veniturile sale din ultimii doi ani au fost doar un salariu în numerar de la TerraForm Labs.

Fondatorul Terra a spus comunității că „răspândirea falsului” se adaugă la durerea tuturor investitorilor LUNA, remarcând că:

„Nu am spus multe pentru că nu vreau să par că mă victimizez, dar am pierdut și eu cea mai mare parte din ceea ce aveam odată cu prăbușirea ecosistemului. Am spus asta de mai multe ori, dar chiar nu-mi pasă prea mult de bani”.

Mr. B, un dezvoltator de la Anchor Protocol – un sub-ecosistem centrat pe Terra – l-ar fi avertizat pe Do Kwon cu privire la ratele nerealiste ale dobânzilor ridicate. Mr B a spus că platforma a fost concepută doar pentru a oferi o rată a dobânzii de 3,6% pentru menținerea stabilă a ecosistemului Terra, dar a fost schimbată la 20% chiar înainte de lansare:

„Am crezut că se va prăbuși chiar de la început și am avut dreptate”.

Dezvoltatorul i-ar fi sugerat lui Do Kwon să scadă ratele dobânzilor, dar cererea a fost refuzată. Fondatorul Terra Luna a fost acuzat de presa sud-coreeană că a comis mai multe infracțiuni financiare, inclusiv evaziune fiscală, fraudă și trafic de informații privilegiate, din acest motiv el a fost convocat să participe la o audiere parlamentară pe această temă în Coreea de Sud.

Exit mobile version