Do Kwon, co-fondatorul TerraForm Labs, ar fi fost arestat în Muntenegru

Do Kwon a fost în fugă de când Interpol a emis un aviz roșu pentru arestarea sa la 26 septembrie 2022

Do Kwon, co-fondatorul TerraForm Labs, ar fi fost arestat în Muntenegru

Filip Adzic, Ministrul de Interne al Muntenegrului, a anunțat astăzi arestarea unui individ suspectat că ar fi Do Kwon, cofondatorul Terraform Labs și o figură cheie în prăbușirea ecosistemului Terra Luna (LUNC) și Terra USD (USTC) de 40 de miliarde de dolari.

Cetățeanul sud-coreean a fost reținut la aeroportul Podgorica cu documente falsificate, iar autoritățile muntenegrene așteaptă în prezent confirmarea oficială a identității suspectului.

Adzic a confirmat arestarea într-o postare pe contul său oficial de Twitter, afirmând:

„Politia muntenegreană a reținut o persoană suspectată că ar fi unul dintre cei mai căutați infractori, cetățeanul sud-coreean Do Kwon, cofondator și CEO al Terraform Labs din Singapore.”

Agenția de știri locală Vijesti a verificat între timp autentic5itatea tweetului și a arestării unui cetățean sud-coreean.

Începând din decembrie 2022, procurorii sud-coreeni au afirmat că Kwon se ascundea în Serbia, o țară fără acord de extrădare cu Coreea de Sud. Muntenegru, care împarte o frontieră cu Serbia, a devenit acum centrul atenției în acest caz de mare amploare.

Do Kwon a fost în fugă de când Interpol a emis un aviz roșu pentru arestarea sa la 26 septembrie 2022. Kwon este căutat de autoritățile de reglementare din Coreea de Sud, Singapore și Statele Unite pentru presupusa sa implicare în prăbușirea ecosistemului Terra Luna și Terra USD în mai 2022, care a lăsat miliarde de dolari din fondurile investitorilor în aer.

Arestarea a produs valuri în comunitatea criptomonedelor, deoarece Kwon a fost odată considerat un „rege al criptomonedelor” înainte de prăbușirea ecosistemului Terra Luna.

Dacă va fi confirmat că este Do Kwon, această arestare poate reprezenta un pas semnificativ în eforturile în curs de desfășurare ale autorităților de a-i face pe cei responsabili de dezastrul Terra Luna să răspundă în fața legii.

Exit mobile version