Dogecoin devine a 7-a monedă acceptată pe Coinbase Commerce

ink drop | Adobe Stock

Coinbase Commerce, ramura de e-comerț a exchangeului stabilit în Statele Unite ale Americii, a anunțat susținerea pentru al 7-lea activ digital din portofoliul de crypto-monede pe care le recunosc ca metodă de plată.

Conform mesajului pe care Coinbase l-a postat pe twitter de pe contul oficial al platformei, Dogecoin a devenit a 7-a crypto-monedă pe care comercianții care folosesc portalul de e-comerț al celor de la Coinbase – o pot folosi. Momentan, celelalte 6 active digitale pe care Coinbase Commerce le susține, sunt: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin, împreună cu alte două monede stabile, precum DAI și USDC.

Integrarea cu Coinbase.com le permite clienților Coinbase Commerce să-și schimbe crypto-monedele în dolari americani, euro, lire sterline sau USDC – fără a fi nevoiți să părăsească platforma. Conform unui anunț postat pe blogul lor în Octombrie 2020, integrarea va fi disponibilă și pentru Coinbase Prime sau Coinbase Pro – în curând.

Coinbase Commerce a avut un parteneriat de succes cu Sotheby’s – atunci când a avut loc licitația pentru Love Is In The Air, una dintre faimoasele lucrări ale lui Banksy. La finalul licitației, opera putea fi plătită atât în bani tradiționali, cât și în câteva crypto-monede populare, precum Bitcoin și Ethereum.

Dogecoin devine a 7-a monedă acceptată pe Coinbase Commerce
Love is in the Air, Banksy | Sotheby’s

Licitația pentru lucrarea de mai sus a durat 14 minute și a fost însemnată de casa de licitații – drept o premieră, mulțumită faptului că activele digitale au reprezentat pentru prima dată o metodă de plată în cadrul unei licitații organizate de Sotheby’s. Oferta finală putea fi plătită folosind Bitcoin sau Ethereum, prin intermediul Coinbase Commerce. Sotheby’s a vândut lucrarea pentru $12,9 milioane – însă casa de licitații nu a confirmată dacă suma a fost sau nu plătită în crypto-monede.

În Martie 2020, la doi ani după ce a fost înființat, Coinbase Commerce a depășit $200 milioane – în tranzacții procesate. La vremea respectivă, peste 8,000 de comercianți de retail foloseau acest serviciu.

John Zettler spunea atunci că Bitcoin era de departe cea mai accesată monedă electronică, atunci când venea vorba de plăți. Zettler spunea: comercianții ne transmit adesea că Bitcoin este crypto-moneda cu care sunt cei mai familiari, crypto-moneda în care au cea mai mare încredere.

Exit mobile version