Dogecoin a crescut cu 10%, după ce Elon Musk a cumpărat 9,2% din Twitter

Elon Musk este un utilizator avid de Twitter, postând adesea opiniile sale populare despre criptomonede.

AdobeStock

Elon Musk a influențat din nou foarte mult prețul Dogecoin. Dar de data aceasta, nici măcar nu a menționat criptomoneda.

A fost dezvăluit luni că Elon Musk a cumpărat un pachet de 9,2% din acțiunile Twitter, în valoare de puțin sub 3 miliarde de dolari. Dogecoin, deținută și susținută adesea de Musk, a crescut cu 10% imediat după știre.

Dogecoin a crescut de la 0,143 dolari la aproximativ 0,156 dolari ieri. În prezent, se tranzacționează în jur de 0,15 dolari, conform datelor de la CoinMarketap.

DOGE: Evoluția prețului în ultima săptămână
DOGE: Evoluția prețului în ultima săptămână | CoinMarketCap

Elon Musk sprijină Dogecoin

Musk și-a exprimat, de multe ori, sprijinul pentru Dogecoin și alte criptomonede. În multe cazuri, tweet-urile sale au influențat prețurile a mai multor criptomonede.

Musk este un utilizator avid de Twitter, postând adesea opiniile sale populare despre criptomonede, precum și despre o serie de alte subiecte.

Aceasta ar putea fi pentru prima dată când Dogecoin a crescut pe baza unei mișcări ale lui Musk, care nu este direct legată de criptomonedă. Cu toate acestea, Musk a promovat, în mod repetat, Dogecoin, numind criptomoneda inspirată de meme „cea mai bună criptomonedă pentru tranzacționare” și că este „criptomoneda oamenilor”.

Când Tesla a anunțat în ianuarie că va accepta DOGE ca metodă de plată pentru anumite bunuri, criptomoneda a crescut cu 11%.

Relația lui Musk cu Dogecoin nu este nouă. El a început să scrie pe Twitter despre criptomonedă încă din 2019 și face acest lucru de ani de zile. Pe lângă faptul că deține Dogecoin, el a menționat că lucrează cu dezvoltatorii DOGE pentru a-i îmbunătăți rețeaua.

Elon Musk – cel mai mare acționar al Twitter

Achiziția pachetului de acțiuni de către Elon Musk vine la mai puțin de două săptămâni după ce a criticat compania, interogând oamenii pe Twitter dacă rețeaua de socializare aderă la principiile libertății de exprimare.

„Având în vedere statutul Twitter de piață publică de facto a orașului, nerespectarea principiilor libertății de exprimare subminează fundamental democrația”, a scris Musk pe Twitter.

Șeful Tesla și SpaceX, care are peste 80 de milioane de urmăritori și se clasează printre primii 10 cei mai populari utilizatori ai site-ului de microblogging din lume, a plătit 2,89 miliarde de dolari la prețul de închidere al Twitter de vineri.

Acțiunile companiei au crescut cu peste un sfert după apariția știrii, adăugând aproximativ 8 miliarde de dolari la valoarea de piață de 31,5 miliarde de dolari. Acțiunile lui Musk valorează acum mai mult de 3,5 miliarde de dolari.

Musk a fost extrem de critic la adresa lui Twitter până săptămâna trecută, când a spus că „se gândește serios” să-și construiască propria platformă de socializare. El deține acum o participație de peste patru ori mai mare decât participația de 2,25% a cofondatorului Twitter Jack Dorsey.

Exit mobile version