Dogecoin devine a doua cea mai mare criptomonedă Proof-of-Work

Consumul total de energie al Dogecoin este comparabil cu consumul de energie electrică al unei țări precum Mauritius

Dogecoin devine a doua cea mai mare criptomonedă Proof-of-Work

Dogecoin este acum oficial a doua cea mai mare criptomonedă Proof-of-Work după capitalizarea de piață, după tranziția rețelei Ethereum la PoS din 15 septembrie.

Fuziunea mult așteptată a Ethereum este în sfârșit aici, aducând unele dintre schimbările pe care spațiul cripto le-a așteptat. Una dintre aceste modificări afectează în mod direct moneda meme Dogecoin.

DOGE, care a fost a treia cea mai mare criptomonedă PoW înainte de The Merge, a urcat acum pe locul doi, concurând cu active notabile precum Ethereum Classic (ETC) și Litecoin (LTC). Dogecoin este chiar sub prima criptomonedă de pe listă, Bitcoin (BTC).

Cele mai mari criptomonede PoW după capitalizarea de piață
Cele mai mari criptomonede PoW după capitalizarea de piață | CoinMarketCap

Bitcoin este, bineînțeles, cu mult peste capitalizarea de piață de 7,955 miliarde de dolari a Dogecoin, deși foarte căutatul memecoin este încă cu mult înaintea criptomonedelor PoW, precum: Ethereum Classic, (4,67 miliarde de dolari), Litecoin ( 3,98 miliarde de dolari) și Monero (2,67 miliarde de dolari).

Faptul că Dogecoin este peste Litecoin pe listă, chiar dacă a fost lansat la doi ani după criptomonedă, evidențiază interesul tot mai mare pentru acest activ. Lansat în 2013, moneda meme și-a găsit drumul în inimile mai multor susținători, inclusiv CEO-ul Tesla, Elon Musk.

Cum a reacționat comunitatea?

Părerile comunității au fost în mare parte împărțite. Un utilizator Twitter care a răspuns la un tweet despre știre a întrebat cum ar putea oamenii să ia în serios industria crypto cu un memecoin atât de aproape de primul loc, subliniind necesitatea de a elimina „monedele inutile” din viziunea publicului.

Imaginează-ți că creezi ceva în 20 de minute și îl vezi cum devine o putere secundă numai după Bitcoin, a declarat un utilizator pe Reddit.

Cu toate acestea, fondatorul Dogecoin, Billy Markus, a dezvăluit că și-a vândut toate deținerile de DOGE în 2015 pentru echivalentul unei Honda Civic uzate. Marcus a făcut aceste comentarii într-o scrisoare deschisă către subreddit-ul r/dogecoin

Câtă energie consumă Dogecoin?

Pe măsură ce popularitatea Dogecoin a crescut în ultimul an, impactul asupra mediului al rețelei sale a fost și el în creștere. Consumul anual de energie al rețelei a crescut de la doar 0,08 TWh la începutul anului 2021, la peste 6 TWh la începutul lui 2022. La momentul redactării acestui articol, consumul de energie anual al criptomonedei este de 3 TWh, potrivit Digiconomist.

Consumul de energie al DOGE | digiconomist

Consumul total de energie al rețelei este comparabil cu consumul de energie electrică al unei țări precum Mauritius.

Amprenta de carbon asociată poate fi estimată la aproximativ 1,67 megatone de CO2 pe an, ceea ce este comparabil cu amprenta totală de carbon din Malawi.

Deoarece criptomoneda gestionează o cantitate limitată de tranzacții, cantitatea medie de energie consumată per tranzacție procesată este aproape de 290 kWh.

Între timp, Fundația Dogecoin a luat în considerare o tranziție a DOGE la PoS, după ce a sugerat pentru prima dată schimbarea din septembrie 2021, care a fost propusă de cofondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, care este și consilier pentru fundație.

În decembrie 2021, Fundația a lansat „Dogecoin Trailmap”, propunând o versiune de „community staking” a DOGE care să semene cu PoS.

„O astfel de versiune ar permite tuturor utilizatorilor să-și mizeze DOGE și să obțină tokenuri suplimentare pentru susținerea rețelei”, a spus Fundația Dogecoin.

Cu toate acestea, de atunci s-au făcut puține progrese, deoarece încă pare să fie în stare de „propunere”, conform site-ului Dogecoin.

Exit mobile version