Dogecoin a înregistrat o scădere de 25% a emisiilor de carbon în 2022

Dogecoin este singurul memecoin din 2022 care și-a redus în mod voluntar amprenta de carbon

Dogecoin a înregistrat o scădere de 25% a emisiilor de carbon în 2022

Popularitatea criptomonedei Dogecoin a crescut în ultimii ani, datorită susținerii lui Elon Musk care a promovat-o pe rețelele sociale.

Această popularitate fost însoțită și de o creștere îngrijorătoare a emisiilor de carbon. Cu toate acestea, Dogecoin este singurul memecoin din 2022 care și-a redus în mod voluntar amprenta de carbon cu 25%, în decurs de un an, datorită intervenției lui Elon Musk.

Emisii anuale de CO2 pentru cele mai importante criptomonede
Emisii anuale de CO2 pentru unele dintre cele mai importante criptomonede

Echipa Dogecoin a lucrat pentru a reduce emisiile de carbon. Aceștia au implementat schimbări în procesul de minare, cum ar fi folosirea energiei regenerabile, solare și eoliene, cât și a hardware-ului specializat pentru a eficientiza procesul.

În 2022, Elon Musk a anunțat că compania sa refuză să accepte plăți în Bitcoin pentru mașinile electrice.

Când Elon Musk a refuzat să accepte plăți cu Bitcoin, a spus că Dogecoin – „chiar dacă a fost creat ca o glumă prostească” – este mai bun pentru tranzacții. 

În comunicatul său, Musk a menționat că, deși el crede că criptomonedele pot constitui o metodă de plată viitoare, nu poate fi negat impactul negativ al mineritului de Bitcoin asupra mediului.

El a subliniat că, din păcate, mineritul Bitcoin necesită o cantitate uriașă de energie, majoritatea provenind din surse non-regenerabile, cum ar fi cărbunele.

Pentru a combate această problemă, echipa Dogecoin a colaborat cu Elon Musk pentru a găsi soluții de a reduce emisiile de carbon. Ca rezultat, au fost implementate schimbări în procesul de minare, care au dus la o reducere a emisiilor de 25%.

Potrivit Forex Suggest, emisiile de CO2 Dogecoin au fost de 1.423 tone în 2021 și 1.063 tone în 2022.

Această colaborare a arătat că este posibil să se combine popularitatea și utilizarea criptomonedelor cu responsabilitatea ecologică. Acest lucru este esențial într-o lume în care schimbările climatice și emisiile de carbon sunt probleme tot mai presante.

Când vine vorba de performanța prețurilor pe parcursul unui an în mijlocul bear market-ului din 2022, DOGE a rezistat mult mai bine decât majoritatea activelor de top de pe piața crypto. Memecoin-ul a apărut ca al treilea cel mai bun performer din top 10 după XRP și BNB.

Doge a depășit și cel mai mare concurent al său, Shiba Inu, în timp ce comunitatea a concentrat eforturile în construirea de rețele de nivel 2, dezvoltarea de jocuri metaverse și blockchain.

Cu toate acestea, Dogecoin rămâne un subiect controversat, unii considerând că este o investiție solidă, în timp ce alții susțin că este o bulă care va exploda în curând.

Exit mobile version