Dogecoin înregistrează o creștere de 10% într-o singură zi, pentru prima dată în patru luni

Traderii sunt luați prin surprindere de volatilitatea prețului Dogecoin și înregistrează pierderi de aproape 10 milioane de dolari

Dogecoin a înregistrat o creștere de 10% marți, marcând cea mai mare creștere într-o singură zi din aprilie.

Dogecoin înregistrează o creștere de 10% într-o singură zi, pentru prima dată în patru luni
Grafic DOGE | TradingView

Această evoluție, conform datelor de la Binance și TradingView, reprezintă o creștere de 25% într-o perioadă de două săptămâni.

Această creștere bruscă este alimentată de speculații că Dogecoin ar putea fi integrat ca metodă de plată pe platforma Twitter care a fost recent redenumită „X”.

,,În timp ce piața crypto navighează printr-o vară liniștită, DOGE ar putea ieși în evidență ca un performer remarcabil pe măsură ce alte criptomonede se retrag în fundal. Influența de marketing a lui Elon Musk poate fi un factor crucial,” a spus Markus Thielen, directorul departamentului de cercetăre și strategie de la Matrixport.

Cu valoarea Dogecoin în centrul atenției, open rate-ul notional, care arată valoarea totală blocată în contracte active de futures perpetue, a ajuns la 500 de milioane de dolari, cel mai mare nivel înregistrat din 19 aprilie. Acest lucru indică o avalanșă de capital nou intrând pe piață.

Cantitatea de Dogecoin în termeni de open rate a sărit la 6,2 miliarde, apropiindu-se de vârful de 6,43 miliarde atins pe 8 aprilie, potrivit datelor Coinglass. În același timp, volumele de tranzacționare au crescut la 2,3 miliarde de dolari, majoritatea activității având loc pe platforma de tranzacționare crypto sud-coreeană, UpBit.

Cu toate acestea, lucrurile nu au fost atât de liniștite pentru traderi. Potrivit datelor Coinglass, unii traderi de futures au înregistrat în total pierderi de aproape 10 milioane de dolari, fiind luați prin surprindere de mișcările volatile ale prețului Dogecoin.

Tomer Nuni, directorul de marketing al Kryptomon, a remarcat: „Există speculații că advertiserii ar putea plăti cu DOGE pentru reclame și alte servicii pe Twitter,” reamintind integrarea anterioară a plăților DOGE de către Tesla pentru achiziții.

În ciuda acestei creșteri incitante, se recomandă precauție. Ratele de finanțare ponderate ale open rate-ului au scăzut la zero, indicând un echilibru între pozițiile bullish și bearish. Acest lucru ar putea sugera o perioadă de stagnare după performanța extraordinară a pieței Dogecoin.

Exit mobile version