Dogecoin: NFT cu poza originală Doge s-a vândut cu $4 milioane

Igor Igorevich | Adobe Stock

Dogecoin a primit foarte multă atenție în 2021, odată cu creșterea substanțială a prețului.

Capitalizând această atenție – un utilizator a vândut un NFT cu poza originală a câinelui Shiba Inu, după care s-a inspirat mascota crypto-monedei.

Această fotografie cu Shiba Inu Kabosu a fost făcută de proprietara Atsuko Sato în 13 Februarie 2010.

După ce a împărtășit imaginea pe blogul ei personal, alături de alte fotografii cu titlul La plimbare cu Kabosu-chan, imaginile au dat naștere poantei cu Doge și au circulat de atunci pe internet.

Dogecoin: NFT cu poza originală Doge s-a vândut cu $4 milioane
Dogecoin NFT | very.auction

NFTul a fost creat în 31 Mai de un utilizator numit @kabosumama, conform siteului unde s-a desfășurat licitația. Prima ofertă, de 6,5 ETH, a fost plasată în 8 Iunie. De acolo, ofertele au escaladat rapid. Fotografia s-a vândut contra sumei de $4,2 milioane – în 11 Iunie.

Prețul Dogecoin a crescut substanțial în 2021, stabilind un maxim de peste 70 cenți, odată cu apariția lui Elon Musk la Saturday Night Live. În orice caz, activul digital a suferit o reducere dramatică a prețului împreună cu întreaga piață crypto. La momentul scrierii acestui articol – DOGEUSD tranzacționează nivelul de 32 cenți.

Elon Musk, care s-a autoproclamat Dogefather, a postat pe twitter o serie de mesaje cu privire la Dogecoin și dezvoltarea sa. Jackson Palmer și Billy Markus – au creat activul digital în 2013, bazându-se pe fotografia originală cu Kabosu-chan.

Exit mobile version