Dogecoin: creștere de 32% după ce Twitter a acceptat oferta de cumpărare de 44 de miliarde de dolari a lui Elon Musk

Consiliul de administrație al companiei Twitter a aprobat în unanimitate achiziția, care mai trebuie supusă aprobării acționarilor

adobestock | asiraj

Twitter a intrat într-o nouă eră – compania este deținută în totalitate de cel mai mare fan al Dogecoin: Elon Musk.

Dogecoin este acum în plină expansiune – în creștere cu 32% la momentul scrierii, atingând un maxim de la 0,1675 de dolari după anunțarea acestei tranzacții. În schimb, Bitcoin și Ethereum au crescut cu 4,5% și, respectiv, 6% în această zi – potrivit datelor de la Coinmarketcap.

La începutul acestei luni a fost dezvăluit că Elon Musk a cumpărat un pachet de 9,2% din acțiunile Twitter, în valoare de puțin sub 3 miliarde de dolari. Dogecoin, deținută și susținută adesea de Musk, a crescut atunci cu 10% imediat după știre.

Prețul Dogecoin reacționează în permanență cu ușurință la acțiunile lui Elon Musk și la anunțurile legate de DOGE de pe Twitter. Meme-urile sale frecvente au propulsat în mare parte Dogecoin pe locul 3 în topul criptomonedelor anul trecut, când a ajuns la un preț de tranzacționare de până la 0,73 de dolari.

„Cine a lăsat Doge să iasă afară?” - unul dintre meme-urile postate de Elon Musk pe Twitter | www.twitter.com/elonmusk
„Cine a lăsat Doge să iasă afară?” – unul dintre meme-urile postate de Elon Musk pe Twitter | www.twitter.com/elonmusk

Preluarea de către Elon Musk a platformei de socializare a provocat un val de entuziasm în comunitatea cripto.

„Ar putea Elon Musk să cumpere SEC acum?”, a întrebat fondatorul Dogecoin, Billy Marcus, acuzând autoritățile de reglementare că întârzie foarte mult cu aprobarea ETF-urilor bitcoin de pe piața spot.

Elon Musk pune mâna pe Twitter

Twitter a anunțat luni că va deveni o companie privată după ce consiliul său de administrație a acceptat oferta CEO-ului Tesla, Elon Musk, de a cumpăra acțiunile companiei pentru 44 de miliarde de dolari. Deși se așteaptă ca acordul să se încheie în 2022, încă mai este nevoie de aprobarea acționarilor Twitter, precum și a anumitor autorități de reglementare.

„Sper ca până și cei mai duri critici ai mei să rămână pe Twitter, pentru că asta înseamnă libertatea de exprimare”, a spus Elon Musk în ultimul său tweet înainte ca știrile achiziției să devină publice. 

Ca răspuns la această declarație, CEO-ul MicroStrategy, Michael Saylor – una dintre cele mai mari balene Bitcoin din lume – l-a felicitat pe Elon Musk pe Twitter, citând Primul Amendament al Constituției SUA în care se menționează că: „guvernul nu poate încălca libertatea de exprimare a cetățenilor”.

Decizia fondatorului Tesla de a cumpăra Twitter s-a concentrat pe argumente ale protecției libertății de exprimare. Deși a lăudat potențialul Twitter de a deveni o platformă globală a libertății de exprimare, într-un dosar recent la SEC, el a spus că nu crede că asta s-ar întâmpla dacă va rămâne o companie publică.

Elon Musk și-a propus, de asemenea, să elimine boții de spam cât timp va fi la putere, care au deranjat până acum milioane de utilizatori Twitter. 

„Twitter are un potențial enorm – și aștept cu nerăbdare să-l deblochez cu ajutorul companiei și a comunității”, a adăugat el într-o declarație.

La momentul publicării, acțiunile Twitter au prețul de 51,70 de dolari, crescând cu peste 32% în ultimele 30 de zile.

Exit mobile version