Dominanța Bitcoin scade pe măsură ce Ethereum atinge un maxim de 12 luni

Cota de piață Ethereum atinge 19,8% după upgrade, în timp ce cota de piață Bitcoin suferă o scădere

Piața criptomonedelor a cunoscut schimbări notabile în urma implementării cu succes a upgrade-ului Shanghai pe rețeaua Ethereum.

Ether (ETH), moneda nativă a blockchain-ului Ethereum, a înregistrat un nou maxim din ultimile 12 luni, depășind valoarea de 2.000 de dolari pentru prima dată în 2023. Această performanță impresionantă a dus la o scădere a dominanței pieței Bitcoin și la o creștere a cotei de piață Ethereum.

Dominanța Bitcoin scade pe măsură ce Ethereum atinge un maxim de 12 luni
Graficul dominanței BTC și ETH | btctools.io

Upgrade-ul Shanghai, care a avut loc pe 12 aprilie, a permis retragerea ETH blocat pe Beacon Chain, blockchain-ul Proof-of-Stake (PoS) al Ethereum.

Contrar unor așteptări, conform cărora actualizarea ar duce la o scădere a prețului Ethereum, criptomoneda a înregistrat în schimb o creștere.

În momentul redactarii acestui articol, ETH a crescut cu 7,4% în ultimele 24 de ore și a atins un nou maxim din ultimile 12 luni de 2.121 de dolari.

Potrivit datelor de la site-ul de analiză crypto btctools.io, cota de piață Ethereum a crescut la 19,8%, reflectând o creștere de peste 1,1% în doar 24 de ore.

De la începutul anului, dominația ETH a crescut cu 7,6%. Această creștere a avut loc în detrimentul Bitcoin, a cărui cota de piață a scăzut cu puțin sub 1%, ajungând acum la 47,7%.

Dominanța Bicoin din mai 2022 | TradingView

Cota de piață Bitcoin s-a ridicat la un maxim de 48.8 % pe 12 aprilie , după ce a atins nivelul maxim de 30.000 de dolari, cea mai mare valoare din iulie 2021.

În timp ce dominația bitcoin a scăzut, cota de piață a criptomonedei a crescut cu 13,6% de la începutul anului, potrivit TradingView.

Prețul Bitcoin a înregistrat, de asemenea, un câștig de 2% în ultimele 24 de ore, ajungând la un maxim de 30.938 de dolari.

Cota de piață combinată a Bitcoin și Ethereum reprezintă acum aproximativ 68% din totalul pieței crypto. Stablecoin-urile reprezintă aproximativ 10% din piață, iar celelalte 10.800 de tokenuri, enumerate pe CoinGecko, au o cotă de piață combinată de doar 22%.

Capitalizarea totală a pieței criptomonedelor a atins un maxim de unsprezece luni de 1,33 trilioane de dolari. Această valoare este calculată prin compararea capitalizării de piață a unui activ cu capitalizarea totală a pieței crypto.

Exit mobile version