Emitenții de Bitcoin ETF devin creativi cu două noi cereri către SEC

Dacă ETF-ul Direxion Strategy Bear va fi aprobat, investitorii vor putea cumpăra contracte cu poziții de short

Emitenții de Bitcoin ETF devin creativi cu două noi cereri către SEC

plysuikvv | AdobeStock

Emitentul de fonduri tranzacționate la bursă (ETF) Direxion a solicitat un produs care le-ar permite speculatorilor să cumpere contracte cu poziții de short pentru Bitcoin.

Într-un document înaintat către Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare ale Statelor Unite (SEC), compania a dezvăluit ETF-ul Direxion Bitcoin Strategy Bear. La fel ca și alte produse futures, nu va investi direct în Bitcoin, ci va deține contracte gestionate cu poziții de short emise de Chicago Mercantile Exchange (CME).

Direxion Bitcoin ETF Strategy Bear – ETF-ul pentru investitorii cu poziții de short

Direxion a indicat că fondul poate investi în alte futures BTC, fonduri de pe piața monetară, conturi de depozit sau instrumente de datorie pe termen scurt. Cu toate acestea, compania a avertizat că valoarea produsului ar putea ajunge la zero:

Valoarea unei investiți în fond ar putea scădea semnificativ și fără avertisment, chiar și la zero. Ar trebui să fii pregătit să-ți pierzi întreaga investiție.

Eric Balchunas, analist ETF la Bloomberg, a descris fondul propus de Direxion drept un Bitcoin ETF invers, raportând că compania are deja un ETF futures -1x BTC în Canada numit BITI, adăugând: chiar dacă a suferit pierderi mari, atunci când funcționează își face datoria.

Bitcoin ETF invers: Direxion tocmai a depus o cerere pentru un ETF -1x Bitcoin Futures, care va încerca să shorteze futures Bitcoin pe termen scurt, practic XIV-ul a lui BITO… Cererea vine la câteva ore după ce primul Bitcoin ETF cu efect de levier a fost depus. 

Efectul de levier îți permite să ai o expunere mare la piață folosind un capital relativ mic. Asta înseamnă că dacă piața evoluează într-o direcție favorabilă tranzacției tale, atunci câștigurile nete ar putea fi semnificativ mai mari decât în tranzacționarea tradițională.

Direxion a depus cererea pentru un Bitcoin ETF în 2019, dar a ajuns la coadă cu toate celelalte pe care SEC le amânase la momentul respectiv.

ETF-ul Valkyrie BTFX – ETF-ul pentru investitorii cu poziții de levier

În 26 Octombrie, Bloomberg, a raportat că Valkyrie a solicitat un ETF futures BTC cu efect de levier, care va oferi expunere de 1,25 ori la activ. Dacă va fi aprobat, va tranzacționa sub simbolul BTFX și va putea gestiona futures, swap, opțiuni și forwards.

Comentând despre noile produse creative futures propuse în acest moment, președintele The ETF Store, Nate Geraci, a spus că vor exista mai multe astfel de tipuri de cereri viitoare și pentru Ethereum înainte de aprobarea unui produs comercial.

În data de 19 Octombrie, ProShares Bitcoin Strategy ETF, a fost primul Bitcoin ETF care a început să tranzacționeze pe New York Stock Exchange (NYSE), în data de 19 Octombrie, sub simbolul BITO.

Exit mobile version