Dubai încearcă să construiască capitala blockchain a lumii

Un alt proiect susținut de guvernul din Dubai își propune să creeze un mediu atractiv pentru sectorul crypto

Dubai încearcă să construiască capitala blockchain a lumii

flydragon | AdobeStock

Emiratele Arabe Unite continuă să se afirme ca una dintre cele mai mari jurisdicții din lume care acceptă crypto-monede. Guvernul din Dubai dezvăluie o nouă inițiativă pentru a sprijini dezvoltarea și reglementarea crypto-monedelor.

Dubai World Trade Center (DWTC), un loc pentru evenimente și expoziții deținute de guvern, va deveni o zonă cuprinzătoare și un organism de reglementare a crypto-monedelor, produselor de investiții, operatorilor și exchange-urilor – așa cum a anunțat oficial DWTC în data de 20 Decembrie.

Ca parte a inițiativei, DWTC va proiecta un ecosistem cuprinzător pentru industria crypto din Dubai și va colabora cu sectorul privat pentru a crea un mediu atractiv pentru industrie. În plus, proiectul își propune să aplice standarde riguroase pentru protecția investitorilor, măsuri de combatere a spălării banilor și combaterea finanțării terorismului.

World Trade Center va introduce și va supraveghea un nou cadru de reglementare de clasă mondială, cu politici legislative și de aplicare pentru activele digitale – a precizat DWTC în anunț

Changpeng Zhao, CEO-ul Binance, a fost printre primii din comunitatea crypto care a apreciat inițiativa DWTC. Zhao pare din ce în ce mai interesat de ecosistemul crypto din Emiratele Arabe Unite, iar în Octombrie și-a cumpărat prima casă în Dubai.

Inițiativa apare în conformitate cu eforturile din ce în ce mai mari ale Dubaiului de a sprijini dezvoltarea activelor digitale. Atât Dubai, cât și Emiratele Arabe Unite, lucrează în mod activ pentru a permite economiei locale să profite de tehnologia blockchain, NFT și crypto-monede.

Binance se alătură noului crypto hub din Dubai

Binance, cea mai mare platformă de tranzactionare a crypto-monedelor din lume, este printre primele exchange-uri care se alătură noului hub crypto înființat de Dubai World Trade Center Authority (DWTCA).

Ca parte a aderării la inițiativa DWTCA, Binance va ajuta autoritatea să modeleze viziunea accelerării înființării unui nou hub industrial pentru activele digitale globale – a explicat compania în anunț.

În plus, Binance va contribui la promovarea angajamentului inițiat de Dubai de a crea un nou ecosistem internațional pentru active digitale, care să permită creșterea economică pe termen lung, prin inovare digitală.

Colaborarea dintre Binance și DWTCA ar putea fi semnificativă pentru exchange-ul crypto, din motiv că compania se străduiește să stabilească relații cu mai multe autorități financiare globale. 

Exit mobile version