Efectul Elon Musk: Bitcoin a crescut in valoare cu 3.000 de dolari intr-un singur minut

Efectul Elon Musk si-a mai facut inca o data prezenta in piata criptomonedelor chiar astazi. S-a vazut „minutul de aur”

efectul elon musk

AaronJOlson / Pixabay.com

Efectul Elon Musk s-a mai vazut inca o data si astazi, asta dupa ce zilele trecute a dat un impuls serios alte crioptomonede, Dogecoin, care a crescut cu 200% in numai 8 zile.

De data aceasta, cel mai bogat om de pe planeta, a anunțat ca Tesla a investit in ianuarie 1,5 miliarde de dolari in Bitcoin. Rezultatul acestui anunt a fost chiar cel scontat si de piete: Bitcoin a sarit intr-un singur minut cu mai bine de 3.000 de dolari, ajungand la un ATH (All Time High) de 43,557 de dolari. Cea mai importanta moneda virtuala a crescut intr-o singura zi cu 5.000 de dolari.

Pe langa faptul ca a investit in Bitcoin, Tesla a mai anuntat ca este deschisa la a procesa plati in Bitcoin in viitorul apropiat. Toate acestea nu ar trebui să fie o surpriza pentru internauti si pentru investitorii in Bitcoin, mai ales ca, in ultimele luni Elon Musk a tot lasat „firimituri” prin care lasa de inteles că este interesat de investitii in Bitcoin.

Efectul Elon Musk, explicat la SEC

„In ianuarie 2021, ne-am actualizat politica de investitii pentru a ne oferi mai multa flexibilitate pentru a diversifica și a maximiza randamentele din numerarul nostru care nu sunt necesare pentru a mentine o lichiditate operaționala adecvata” se arata in declaratia depusa la SEC.

Ca parte a politicii, care a fost aprobata în mod corespunzator de către Comitetul de audit al Consiliului de administratie, Tesla poate investi o parte din astfel de numerar in anumite active de rezerva alternative, inclusiv active digitale, lingouri de aur, fonduri tranzactionate la bursa si alte active.

„Ulterior, am investit 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin in cadrul acestei politici si putem achiziționa și detine active digitale din cand in cand sau pe termen lung. Mai mult, ne asteptam sa începem sa acceptam Bitcoin ca forma de plata pentru produsele noastre in viitorul apropiat, sub rezerva legilor aplicabile si inițial pe o baza limitata, pe care o putem lichida sau nu, la primire”, se mai arata in declaratia depusa la SEC.

Tesla, pe urmele MicroStrategy

Prin aceasta miscare surpriza, Tesla Motors calca pe urmele MicroStrategy si a altor companii care au decis sa-si mute o parte din fonduri in Bitcoin.

Dupa investitia de 1,5 miliarde de dolari, Tesla ar putea detine intre 35.900 si 45.500 de Bitcoini, avand in vedere ca pretul criptomonedei a variat, in ianuarie, intre 42.000 de dolari si 33.000 de dolari. Cu toate acestea, expertii sunt de părere că, investitia lui Elon Musk se apropie mai mult de partea superioară a acestor numere.

Pe de altă parte, unii dintre cei care aveau Bitcoin au inceput deja sa vanda Bitcoini si parti dintre acestea bucurandu-se de castigul usor pe care l-au facut astazi prin vestea data de multi-miliardarul american.

La ora redactării acestui material, Bitcoin se vindea cu 43.550 de dolari și se cumpara cu 43.900 de dolari.

Efectul Elon Musk da mana libera la „pump and dump”

Valul de popularitate care vine odata cu Bitcoin si Ethereum, in aceste zile, nu face decat să accelereze scheme de tipul „pump and dump” si pentru restul monedelor virtual.

Astfel că, pe valul pornit astazi, de catre efectul Elon Musk, Dogecoin si XRP (oaia neagra a criptomonedelor), au crescut si ele destul de mult, in speranta ca investitorii care le-au umflat artificial pretul vor beneficia de castiguri substantiale dupa ce vor vinde in varf de evolutie, inainte ca pretul sa se prabuseasca.

Acelasi lucru s-a mai intamplat chiar zilele trecute de XRP cand a fost ridicat pana la un pret de 70 de centi per unitate ca apoi sa cada pana la aproape 40 de centi lasand foarte multi investitori prinsi in curentul FOMO (Fear Of Missing Out) cu pierderi serioase.

După cum aminteam si astazi, mai devreme, Elon Musk este implicat in cresterea unei alte criptomonede, Dogecoin, pe care analistii financiari internationali nu o vad cu ochi buni, dar care, astazi a ajuns sa fie a zecea cea mai tranzactionata moneda virtuala, daca ne luam dupa capitalizare.

Exit mobile version