EIP 1559 rezolvă toate problemele de taxe pentru Ethereum

Propunerea de Îmbunătățire a Ethereum 1559 rezolvă toate problemele pe care le are în momentul de față criptomoneda

EIP 1559 ethereum

Foto: Nick Chong / Unsplash.com

EIP 1559 va fi lansat în iulie și va rezolva numeroase probleme legate de experiența utilizatorului cu Ethereum.

În mod normal, un utilizator trimite o taxă de gaz către un miner pentru ca o tranzacție să fie inclusă într-un bloc. Această taxă pe gaz va fi acum trimisă rețelei în sine ca un fel de „ardere” numită tarif de bază, iar minerii vor primi doar o parte din aceasta. Tariful de bază este, de asemenea, stabilit algoritmic, facilitând aparent utilizatorii să plătească o taxă echitabilă.

Propunerea a obținut una dintre cele mai mari susțineri de până acum de la creatorii de aplicații Ethereum și de la utilizatori, având în vedere dificultatea de a selecta o taxă de tranzacție corectă. Minerii și bazinele miniere, pe de altă parte, s-au adunat în opoziție împotriva.

EIP 1559 vine în piață din iulie

EIP 1559 (Ethereum Improvement Proposal – trad. Propunerea de Îmbunătățire a Ethereum) rezolvă o problemă în așteptare în blockchain-ul Ethereum: inexactitatea estimărilor tarifelor pe gaz.

Cu actualizarea prevăzută pentru implementare înainte de trimestrul al treilea din acest an, utilizatorii Ethereum vor avea acum o estimare mai exactă a taxei medii la gaz a unei tranzacții pe baza mediilor interne ale rețelei.

Înainte de punerea în aplicare a propunerii, oferta circulantă de Ether a fost considerată teoretic infinită, deschizând blockchain-ul la critici legate de instabilitatea si inflaționismul acesteia.

Propunerea va reduce în mod eficient oferta circulantă de Ether printr-un proces de ardere sau eliminare de fiecare dată când este utilizată pentru a finaliza tranzacții pe blockchain-ul Ethereum.

Creșterea rapidă a utilizării Ethereum și a aplicațiilor descentralizate construite peste blockchain-ul său de bază a dus la blocaje în servicii, printre care diferitele întârzieri, ineficiențe și instabilitate treptată a rețelei.

Prețul Ethereum va crește considerabil

Reducerea eficientă a ofertei de Ether va duce la o creștere a prețului său, având în vedere modul în care cererea pentru disponibilitatea sa va crește în mod variabil în timp.

Implementarea EIP 1559 va începe cu o sumă a taxei de bază care va fi apoi ajustată prin protocol, pe baza nivelurilor de congestie a rețelei, facilitând tranzacțiile pe măsură ce acestea circulă.

Odată ce rețeaua depășește un prag specificat pentru consumul de gaze pe bloc, taxa de bază stabilită inițial va crește ușor. În schimb, atunci când capacitatea este sub prag, aceasta va scădea.

Acest lucru permite ca taxa de bază să devină previzibilă, având în vedere modul în care diferența maximă a tarifelor de bază funcționează pe o constrângere stabilită.

Cu EIP 1559, utilizatorii nu vor fi nevoiți să regleze manual taxele pe gaz, cu portofelele lor compatibile cu MEV (Valorile Extractibile ale Minerilor) producând estimările tarifelor pe gaz combinate cu o taxă minimă de includere pentru compensarea minerilor.

Minerii vor fi recompensați

O schimbare de bază în noul sistem de taxe stabilește regula conform căreia minerii pot primi acum recompense doar sub formă de taxe de includere. Aceasta înseamnă că taxa de bază va fi întotdeauna arsă din protocol și că numai criptomoneda sa nativă, ETH, este activată pentru a fi utilizată în orice tranzacție din cadrul platformei Ethereum, reducând treptat riscurile prin implicarea MEV-urilor.

Acest lucru oferă, de asemenea, minerilor asigurarea că vor fi plătiți întotdeauna cu recompensa bloc și taxele de includere, oferindu-le niciun motiv să manipuleze o singură taxă pentru a acumula mai multe taxe de la utilizatorii Ethereum.

Acest proces de ardere internă va contribui la echilibrarea caracterului inflaționist al Ethereum, având în vedere creșterea aplicațiilor descentralizate, cum ar fi protocoalele de finanțare descentralizată (DeFi) și crearea rapidă a NFT-urilor (jetoane nefungibile), care se confruntă acum cu un boom global.

De la anunțul potrivit căruia EIP 1559 va veni în piață din luna iulie, prețul Ethereum a crescut considerabil. Astfel că, acum se tranzacțoionează la cumpărare cu 1850 de dolari și la vânzare cu 1820 de dolari.

 

Exit mobile version